General Ante Roso ljutit na Antuna Vrdoljaka: Prikazao nas je kao balavce i debile

General Ante Roso ljutit na Antuna Vrdoljaka: Prikazao nas je kao balavce i debile

General Ante Roso jedan je od najvažnijih likova u filmu i seriji ‘General’. On je, inače, bio jedan od najvažnijih zapovjednika i Gotovininih suboraca u Oluji, a u razgovoru za Index iznio je svoje, nimalo dobro, mišljenje o posljednjem uratku Antuna Vrdoljaka.

– To je karikatura samog imena. Ništa tamo nema veze ni s Gotovinom, ni sa mnom. To je iluzija. Nitko me nije pitao ni za savjet, ni konzultirao oko filma, rekao je odmah na početku general Roso, inače nekadašnji pripadnik Legije stranaca i osnivač Bojne Zrinski, prve specijalne jedinice Hrvatske vojske.

U filmu ga tumači glumac Boris Svrtan.

– Nismo mi bili ni balavci, ni kurve, ni debili kako nas je Vrdoljak prikazao. Ne bih preživio 27 bitaka da sam bio takav kreten.

– Ja sam vojnik, ali nisam glup. Krivo mi je što se jedna ozbiljna tema prostituirala, ali prostitucija je očito način života na Balkanu. Cijeli je Balkan zasran, nema više Krleže ni njegovih Zastava. Nestalo je elite da bi se sve uvalilo u govna pa i ova bijedna televizija.

General Roso vjeruje da Vrdoljak nije slučajno snimio toliko loš film, a onda i seriju.

– Sve su to najprimitivnije političke igre i interesi. Nije prvi put da se snimaju i prikazuju gluposti. Znam Vrdoljaka. On je čovjek, kao i ja, pri kraju života. Znam jako dobro da u arhivi ima autentična svjedočanstva trojice pripadnika KNOJ-a koji su ubijali po 250 ljudi dnevno, ali ih skriva.

Foto: Edvard Šušak/Hina