Glavni ravnatelj HRT-a Bačić dodvorava se Plenkoviću: Sad i on napada Zovka, a šuti o cenzuri

Glavni ravnatelj HRT-a Bačić dodvorava se Plenkoviću: Sad i on napada Zovka, a šuti o cenzuri

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić naveo je, osvrćući se na izjavu premijera Andreja Plenkovića o slučaju novinara HRT-a i predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoja Zovka, kako je sa Zovkom raskinut ugovor o radu zbog prijetnji i grubog nasrtaja na urednicu Informativnog medijskog servisa, o čemu su posvjedočile četiri zaposlenice HRT-a, koje su se zatekle na mjestu incidenta.

“Nažalost u javnosti se pokušava manipulirati tezom da se radilo o običnoj novinarsko-uredničkoj raspravi. To je klasična zamjena teze i pokušaj zamagljivanja stvarnog događaja. Medijska smo kuća i znamo razlikovati raspravu od grubog nasrtaja i prijetnji. Hrvoje Zovko prešao je sve granice dopuštenog ponašanja”, ocijenio je Bačić dodavši kako HRT neće tolerirati nasilje, piše Novi list.

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak, komentirajući subotnji novinarski prosvjed protiv cenzure i sudskog progona novinara, kako je problem, po njegovim informacijama, počeo tako da je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko skoro fizički nasrnuo na urednicu programa na Hrvatskoj televiziji, te da nije čuo nikog od prosvjednika da se oglasio o tome i pokazao solidarnost. Za Zovka je rekao da je i sam posezao za tužbama prema novinarima.

Hrvoje Zovko ocijenio je kako se Plenković služi niskim udarcima da bi ga diskreditirao na osobnoj razini, a na prozivku da je skoro fizički nasrnuo na urednicu HTV-a rekao da se ne sjeća da je tom razgovoru prisustvovao premijer, a nije ništa ni napravio da bi čuo i drugu stranu.

 

Foto: Admir Buljubašić/Hina