Glavni tajnik SDP-a najavio smjenu korumpiranog HDZ-a: A njegova supruga je dugogodišnja članica HDZ-a i bivša Plenkovićeva suradnica

Glavni tajnik SDP-a najavio smjenu korumpiranog HDZ-a: A njegova supruga je dugogodišnja članica HDZ-a i bivša Plenkovićeva suradnica

“SDP naredne izbore vidi kao priliku da se smijeni loša i korumpirana HDZ-ova vlast…”, poručio je, između ostalog, u utorak glavni tajnik SDP-a Marko Krička komentirajući odbijenicu stranke Možemo! o predizbornoj koaliciji s njihovom strankom.

Pritom, kada je govorio o smjeni korumpirane HDZ-ove vlasti, vjerojatno nije mislio na svoju suprugu, koja je dugogodišnja članica upravo – HDZ-a i koja je u Bruxellesu bila asistentica tadašnjem zastupniku u Europskom parlamentu, a danas premijeru i šefu HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Iva Devčić Krička, magistra politologije, s kojom je Marko Krička u braku od 2019., bila je aktivna članica HDZ-a od 2013. do 2017., kada je bila i u Gradskom vijeću u Sisku, gdje su se njih dvoje i upoznali. Danas, kažu nam sugovornici, Iva Devčić Krička više nije aktivna u politici upravo zbog supruga, iako je i dalje članica HDZ-a, javlja Jutarnji list.

Iva Devčić Krička/Foto: Društvene mreže

Posvetila se biznisu, zaposlena je u jednoj uglednoj stranoj kompaniji kao savjetnice Uprave, a prije toga je imala i svoj obrt koji se bavio prodajom personaliziranih dodataka za kućne ljubimce.

Iva Devčić je od 2019. do 2022. bila i glasnogovornica u gradu Svetoj Nedelji, gdje je na vlasti Fokusov gradonačelnik Dario Zurovec. Prema dostupnim informacijama, 5. travnja 2019. primljena je u službu kao vježbenica, i to na mjestu više stručne suradnice za odnose s javnošću i protokol, nakon raspisanog javnog natječaja. No, te je poslove, kako nam kaže tadašnji dogradonačelnik Davor Nađi, kratko obavljala jer je otišla na porodiljni već nakon nekoliko mjeseci.

– Ne znam da je imala ikakve veze s HDZ-om. Mi smo imali javni natječaj za posao vježbenice, ona je brzo otišla na porodiljni, a ja sam nakon toga otišao iz Grada. Za sva radna mjesta imali smo natječaje – kaže Nađi.

Naslovna fotografija: Marko Krička