Goran Aleksić traži oštre sankcije: Raiffeisen banka mora biti kažnjena zbog pokušaja pritiska na sudove

Goran Aleksić traži oštre sankcije: Raiffeisen banka mora biti kažnjena zbog pokušaja pritiska na sudove

 Saborski zastupnik Goran Aleksić smatra da je Raiffeisen banka pokušala izvršiti pritisak na sudove i da je zbog toga treba kazniti.

“Svakako je to pokušaj pritiska na sudove. Taj pritisak ne bi mogao biti drugačiji nego ilegalan i kao takav je nedopušten pa i kažnjiv. To je modus operandi Hrvatske udruge banaka koja čitavo desetljeće spinovima kroz medije pokušava umanjiti mogućnost obeštećenja oštećenih potrošača. Imamo pravomoćnu presudu, banke su dužne vratiti oko 25 milijardi kuna potrošačima, ali one pokušavaju taj iznos umanjiti služeći se nečasnim i nezakonitim radnjama”, rekao je Goran Aleksić za Novosti dodajući da  Raiffeisen banci takvo ponašanje ne bi palo na pamet.

“Vjerujem da bi u Austriji banka za takvo postupanje dobila takvu kaznu da joj više nikada ne bi palo na pamet tako nešto, pa se tamo to ne događa. U Austriji banke nisu htjele smanjivati kamatu, mada je bilo ugovoreno da se umanji, i na stotine tisuća potrošača obeštećeno je uz pomoć njihova ministarstva koje ima u nadležnosti zaštitu potrošača”, rekao je Aleksić. Zbog skandaloznog oglasa u kojemu traži  PR agenciju koja će  “vršiti  pritisak na sudove”, morao je odstupiti predsjednik Uprave RBA Michael Müller.

Na slici: Šef RBA Michael Mueller koji je morao dati ostavku

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina