Gordan Giriček reagirao na izjave bivšeg suigrača iz NBA lige: Nitko me nije svezao i strpao u kontejner. Prestani širiti laži o meni

Gordan Giriček reagirao na izjave bivšeg suigrača iz NBA lige: Nitko me nije svezao i strpao u kontejner. Prestani širiti laži o meni

Bivši NBA igrači nekad doista znaju pretjerati, kako u trošenju novca tako i u izmišljaju priča da bi, valjda, bili što zabavniji sugovornici u kojekakvim televizijskim gostovanjima odnosno podcastima. A baš jednu takvu priču lansirao je Jason Williams, negdašnji igrač nekolicine NBA klubova (Sacramento, Memphis, Miami, Orlando) koji je plijenio svojim dodavačkim artizmom.

Umirovljeni košarkaš kojeg su zvali “White Chocolate” u jednom je podcastu ispričao priču o Gordanu Giričeku. A ispričao ju je tako da je u nju i teško povjerovati jer govori o navodom nasilju suigrača nad negdašnjim hrvatskim reprezentativcem koje bi kao takvo bilo i utuživo.

-Gordan Giriček igrao je sa mnom u Memphisu Grizzliesima. S obzirom da je prije dolaska u NBA ligu već igrao profesionalnu košarku on se nije smatrao novakom no Ike Austin i Grant Long su mu govorili da im sutra ujutro donese krafne. Kako sutradan nije bilo krafni veterani su ga odlučili kazniti i to tako da su mu svezali ruke i noge i golog ga ubacili u kontejner. Napunili su kontejner ledom i vodom i zatim ga odgurali na centar terena, na logo grizlija, i tako ga ostavili tri sata.

Dakle, već na prvu ova priča djeluje kao prilično namazana jer istina je da u NBA ligi maltertiraju novake ali ipak ne do ove mjere. Zbog toga je Giriček i poslao Jaysonu Williamsu poruku sljedećeg sadržaja:

-Ne znam zašto si izvrnuo priču i stavio me u situaciju u kojoj se igraš s mojim karakterom kao s nekim tko bi takvo što dopustio da mu se dogodi. Nitko me nije strpao u kontejner i prije no što ta tvoja priča eskalira prestani širiti laži jer ću morati poduzeti pravne akcije kako bi prestao sramotiti moje ime. Budi korektan i koristi čiste činjenice prije no što pričaš o nekome. Ne ljutim se puno na tebe no što je previše, previše je. Inače, sjajno mi je bilo igrati s tobom i sretno ti bilo.

Takvu poruku, s dodatkom, poslao je Gira i voditelju podcasta “Flagrant” u kojoj ističe da spomenuta dvojica igrača (Austin, Long) uopće nisu bili u sastavu Memphisa za sezonu 2002./2003.
Priča je ovo i o naličju NBA lige i odnosu prema novacima pa tako i Europljanima.

-Ma to se u momčadi koja ima pravog vođu ne može dogoditi. Pravi igrački lider takve stvari ne dozvoljava. Jedno je nositi stvari, donositi krafne na trening ili pjevati pred publikom kod predstavljanja momčadi za novu sezonu a drugo je tražiti da im donosiš dezodoranse, parfeme i slično. Odrasli smo ljudi i za sve postoji granica.

I baš na dan takvog stresa, Giriček je u svojoj prvoj natjecateljskoj utakmici, igranoj protiv Dallasa, na NBA parketima zabio 29 koševa što će u njegovoj šestogodišnjoj NBA karijeri biti treći najveći učinak (31 je zabio Clippersima a 33 Utahu za koji će kasnije i igrati).

-Ja sam uvijek igrao najbolje kada sam imao neki inat, uvijek mi je bilo draže igrati u gostima nego doma, da igrom napakostim onima koji me pljuju.

Svojedobno je zbog Tracyja McGradyja, tada velike NBA zvijezde, zatražio da bude razmijenjen iz Orlanda iz kojeg je prešao u Utah Jazz.

-Optužio me Tracy da mu nisam u jednoj akciji dodao loptu a taj dan je igrao loše. No, u tom napadu niti ja nisam šutnuo tu loptu nego sam dodao centru Howardu. Kada smo krenuli ka klupi, na minutu odmora, rekao mi je nešto u stilu da bi mi mogao isprašiti dupe na što sam mu ja rekao da zašuti. A samo taj dio je trener čuo pa sam dobio jezikovu juhu.

Na slici: Gordan Giriček

Foto: Hina