Gordan Lauc: Najmanje dva tjedna pada broj zaraženih pa sada mediji plaše ljude s novim sojem

Gordan Lauc: Najmanje dva tjedna pada broj zaraženih pa sada mediji plaše ljude s novim sojem

Gordan Lauc ističe da se broj hospitaliziranih opet smanjih. Mediji više ne mogu plašiti ljude preopterećenim bolnicama pa je sada, ističe, novi razlog za strah još jedan novi soj.

“Naslovnice koje nas plaše novim sojevima su najbolji pokazatelj da brojevi zaraženih i teško bolesnih padaju… I danas se ukupni broj hospitaliziranih SMANJIO. To potvrđuje da već najmanje dva do tri tjedna pada broj zaraženih.

Velik broj zaraženih i preopterećenje bolnica više nisu nešto čime mogu plašiti ljude, tako da je sada novi razlog za strah još jedan novi soj. No tu je naš odgovor primjeren ugrozi: rekli smo da svi koji dolaze iz Swazilanda (ili gdje je već taj soj nađen) trebaju u karantenu”, ističe Lauc.

Komentirao je i priopćenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

“U svom priopćenju HZJZ kaže:

1) Svi trebaju treću dozu cjepiva, jer bez nje oni koji su samo dvaput cijepljeni mogu širiti virus

2) Covid potvrde u sustavu zdravstva koje tim dvaput cijepljenim omogućavaju da se ne testiraju štite od širenja zaraze u bolnicamaJa nisam dovoljno pametan da razumijem kako #2 slijedi iz #1.

Moja logika govori da je upravo suprotno. Može li možda netko od novinara na današnjoj presici zamoliti da nam to pojasne”, ističe Lauc.

Foto: Hina

.