Gordan Lauc o novom soju koji dolazi iz Afrike: Pandemijski marketing širi floskulu o “bazenima”

Gordan Lauc o novom soju koji dolazi iz Afrike: Pandemijski marketing širi floskulu  o “bazenima”

Gordan Lauc je ponovno kritizirao “pandemijski marketing” koji tvrdi da su za pojavu novih varijanti krivi “bazeni” necijepljenih i Africi i drugim siromašnim zemljama.

Ističe da je trenutno u Europi i Americi “bazen” zaraženih cca sto puta veći od “bazena” zaraženih u Africi. Laucovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Pandemijski marketing širi floskulu da su za pojavu novih varijanti krivi “bazeni” necijepljenih i Africi i drugim siromašnim zemljama. Trenutno je u Europi i Americi “bazen” zaraženih cca sto puta veći od “bazena” zaraženih u Africi.

Da stvar bude gora, velik dio zaraženih u Europi i Americi su ljudi koji su cijepljeni, a kod njih postoji vrlo jak selektivni pritisak za širenje varijanti koje su otporne upravo na taj uski segment imuniteta (jedna varijanta jednog proteina) koji daje cjepivo…

Prije no što ponovite propagandnu poruku koju je plasirao pandemijski marketing, pogledajte činjenice i ako činjenice nisu u skladu s tom propagandnom porukom, nemojte joj povjerovati”, ističe Lauc.

Foto: Hina