Službena statistika o kojoj takozvani mainstream mediji uopće ne pišu: Evo koliko je mladih do dvadeset godina umrlo od korone

Službena statistika o kojoj takozvani mainstream mediji uopće ne pišu: Evo  koliko je mladih do dvadeset godina umrlo od korone

Dražan Dizdar objavio je vrlo zanimljivu analizu o dobi umrlih od covida. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Prema podacima HZJZ od početka epidemije pa do 14.11.2021. godine ukupno je sa ili od COVID-19 umrlo 9.880 ljudi. Od toga je 57% muškaraca, a 43% žena. 75% svih umrlih su stariji od 70 godina, 92% su stariji od 60 godina, a 98% su stariji do 50 godina. Dakle, svega je 2% umrlih bilo mlađe od 50 godina.

Ako se pokazalo da cjepivo slabo utječe na smanjenje širenja zaraze, a znatno bolje utječe na smanjenje teških oblika bolesti i smrti zar nije logično da se kampanja cijepljenja usmjeri na starije od 50 godina i one s kroničnim bolestima, a ne na sve”, ističe Dražan Dizdar.

Čak 98 preminulih bilo je starije od 50 godina

Zanimljivo je da je samo šestero umrlih bilo mlađe od dvadeset godina i to su vrlo vjerojatno bili pacijenti s brojnim komorbiditetima. Stoga se s pravom ostavlja pitanje zašto se sada toliko forsira cijepljenje djece koja po svim pokazateljima nisu ozbiljnije ugrožena.

Podsjetimo, prije nekoliko dana zamjenica ravnatelja HZJZ-a, Ivana Pavić Šimetin, izjavila je da će Hrvatska 20. prosinca dobiti Pfizerovo cjepivo odobreno za cijepljenje djece u dobi od pet do 11 godina.

Nekoliko dana će trebati za distribuciju, a onda se kreće sa cijepljenjem djece, rekla je Pavić Šimetin za Dnevnik Nove TV, kako prenosi Dnevnik.hr.

“Kao i za odrasle, moći će se cijepiti u ambulantama, s tim da tu budu i pedijatri jer su u njihovoj skrbi djeca od pet i šest godina, naravno i školska medicina, ali bit će i mogućnost na punktovima, što će ovisiti o svakom Zavodu za javno zdravstvo, kako će na najbolji način organizirati u svojoj županiji”, rekla je Pavić Šimetin.

Pojasnila je da je Pfizer cjepivo za djecu tri puta manje doze, odnosno deset mikrograma, od one za odrasle koja sadrži trideset mikrograma, u drugačijem pakiranju nego za odrasle.

”Za zemlje s malim obuhvatom cijepljene djece sigurno se neće tražiti COVID potvrde, ali ima zemalja gdje su djeca cijepljena već više od pedeset posto i takve zemlje će sigurno razmišljati o nečemu sličnom”.