Gordan Lauc o “sumraku” zapadne civilizacije: Mi smo u dekadenciji, razgradili smo društvo

Gordan Lauc o “sumraku” zapadne civilizacije: Mi smo u dekadenciji, razgradili smo društvo

Gordan Lauc je komentirao odluku guvernerke New Yorka da proglasi izvanredno stanje zbog majmunskih boginja.

“New York je proglasio izvanredno stanje zbog epidemije majmunskih boginja…Iako povijest navodi 4. rujna 476. godine kao trenutak pada Zapadnog Rimskog Carstva, vjerojatnije je da je ono već dugo prije toga prestalo funkcionirati, a proglašenje germanskog vojskovođe za kralja Italije je samo bio simboličan trenutak “pada”.

Nažalost, imam osjećaj da smo mi sada u nekom sličnom periodu. Nakon stoljeća dominacije „Zapada“, nedostatak stvarnih životnih problema rezultirao je potpunom dekadencijom i sami smo razgradili svoje društvo pa sada samo čekamo da se neki „barbar“ proglasi novim vladarom”, ističe Gordan Lauc.

Podsjetimo, guvernerka države New York u kojoj se bilježi četvrtina od ukupno oboljelih u SAD-u od majmunskih boginja, objavila je izvanredno stanje u toj saveznoj državi zbog širenja epidemije.

“Proglašavam izvanredno stanje kako bi se ojačali naši neprestani napori u suočavanju s izbijanjem epidemije majmunskih boginja”, tvitala je Kathy Hochul kasno u petak.

Na dan 29. srpnja, država New York imala je 1383 potvrđena slučaja majmunskih boginja, stoji na internetskoj stranici ministarstva zdravstva te savezne države.