Gordan Lauc ponovno o koronaprofiterima: Nemojte se čuditi što sve poskupljuje

Gordan Lauc ponovno o koronaprofiterima: Nemojte se čuditi što sve poskupljuje

Gordan Lauc ponovno piše o koronaprofiterima.

“Korupcija i razni kreativni načini zloupotrebe položaja nisu samo hrvatski specijalitet. U ovoj pandemiji primjere koronaprofitera vidimo širom svijeta.

Primjerice u Kini je jedan od vodećih znanstvenika imao prikrivene komercijalne interese zbog kojih je promovirao određeni proizvod tradicionalne kineske medicine kao lijek protiv covida. S druge strane jednog od menadžera firme koja je proizvodila testove uhapsili su jer je širio covid, kako bi podigao prodaju proizvoda svoje firme.

Nažalost velik broj ljudi je spreman napraviti puno zla drugima za malo osobne koristi.U Hrvatskoj smo dopustili da oni koji zarađuju na PCR testovima donose odluke o tome kada, koliko i po kojoj cijeni ćemo testirati. To im je omogućilo da nekoliko milijardi kuna iz naših, prenesu u džepove koronaprofitera.

Prema izvješću HZJZ-a, više od 100 milijuna Eura dali smo za cjepiva, što je oko dva do tri puta više nego što koštaju cjepiva koja su uz svu prisilu i ucjene doista i utrošena.

Prema javno objavljenim ugovorima još toliko ćemo vjerojatno morati platiti i ove godine, utrošili mi ta cjepiva ili ne…Stoga se nemojte čuditi što sve poskupljuje. Ovaj jako skupi pandemijski igrokaz netko mora platiti, a platiti ćemo ga svi mi kroz inflaciju”, ističe Lauc.

Foto. Hina