Gordan Lauc bio je gost kod Mojmire Pastorčić: Nije ga pitala zašto je onako primitivno izvrijeđao Cetinskog i Lovrena

Gordan Lauc bio je gost kod Mojmire Pastorčić: Nije ga pitala zašto je onako primitivno izvrijeđao Cetinskog i Lovrena
Cijepljenje nas može zaštititi od bolesti koje ne moramo preboljeti, poručio je u srijedu molekularni biolog i član Vladina znanstvenog savjeta Gordan Lauc, upozorivši na pokrete koji se protive cijepljenju kao otkriću znanosti koje jedino može riješiti problem koronavirusa

“Ne mogu shvatiti ideju da se čovjek boji čipiranja cjepivom ako uvijek u džepu ima mobitel koji ga prati informacije o svemu što govori, piše i gdje se nalazi te šalje drugdje. Cjepiva sigurno nemaju u sebi čipove. Cjepiva nisu neke 5G antene, to su otkrića znanosti jedina koja mogu riješiti ovaj problem”, izjavio je Lauc,

Za RTL Direkt je komentirao poruke popularnog pjevača Tonija Cetinskog i nogometnog reprezentativca Dejana Lovrena koji su se žestoko usprotivili cijepljenju protiv koronavirusa, prenosi Tportal.

Cetinski je tako u video poruci naveo kako ne da da ga itko cijepi. “Otvorite Goli otok za nas koji ne žele da se cijepimo, da nas lijepo lisicama privedete na Goli otok. Je li moguće da je sve ovo zato samo da bi nas se cijepilo, da bi nas se čipiralo i slične gluposti”, kazao je Cetinski.

I Lovren je rekao kako ga nitko u životu neće natjerati na ništa što ne želi, misleći na cijepljenje protiv koronavirusa.

Lauc je, pak, na to reagirao upozorenjem na problem što već 50, 60 godina ljudi ne umiru od zaraznih bolesti, pa su prestali biti svjesni koliko bolesti mogu biti opasne.

“Dok su oko nas bile velike boginje, dok je bio polio, dok su bile ospice, dok su djeca umirala, onda nam je bilo jasno da su bolesti opasne. Sad smo zaboravili i onda evo zadnjih nekoliko godina javlja se taj čudan pokret koji koristeći razne argumente, nekakve slobode izbora, nekakvog straha za zdravlje, promovira izbjegavanje jednog od najvećih otkrića medicine i znanosti u povijesti, a to je cijepljenje koje nas može zaštiti od bolesti koje ne moramo preboliti”, naglasio je.

Istaknuo je kako ga Cetinski i Lovren nisu naljutili, već mu je žao što oni, koji su u svojim područjima izvrsni, vrhunski nogometaši i pjevači, na “neki način zloupotrebljavaju svoj ugled i u javnosti izlaze s informacijama koje u biti ne razumiju”.

“To je jednostavno krivo i u ovoj situaciji je posebno opasno. Jer jedna je stvar sloboda čovjeka, znači mi imamo pravo na određene izbore, ali izgubili smo pravo na apsolutnu slobodu onog trenutka kada smo počeli živjeti u društvu. Nemamo pravo voziti krivom stranom autoputa, ubit ćemo nekog, ne možemo ubiti prvu osobu koja nam se ne sviđa, nama to društvo ne dozvoljava i zato ne ne treba stavljati apsolutnu slobodu kao nešto što je cilj”, poručio je Lauc. Zanimljivo je da  ga voditeljica Direkta  Mojmira Pastorčić nije pitala zašto je vrijeđao Cetnskog i Lovrena koje je nazvao budalama.

Foto: Damir Senčar/Hina

Facebook Comments