Građani i Maja Sever protiv glavnog urednika i vlasnika Glasa Istre: Zašto dijele otkaze novinarima i pogoduju IDS-u?

Građani i Maja Sever protiv glavnog urednika i vlasnika Glasa Istre: Zašto dijele otkaze novinarima i pogoduju IDS-u?

U središtu Pule na Portarati u subotu je nekoliko stotina građana na skupu »Podržimo novinare Glasa Istre« dalo podršku otpuštenim novinarima regionalnog dnevnog lista i njihovoj borbi za istinu i neovisno novinarstvo. Na skupu su bili i čelnici Hrvatskoga novinarskog društva (HND) i Sindikata novinara Hrvatske koji su okupljenima građanima poručili da Glas Istre mora biti njihov, a predsjednik HND-a Hrvoje Zovko pozvao je Upravu i vodeće ljude tog dnevnog lista da odstupe, javlja Novi list.


Četvero novinara Glasa Istre Danijela Bašić Palković, Borka Petrović, Chiara Bilić i Zoran Angeleski neposredno prije kraja drugog kruga lokalnih izbora javnim istupom izrazilo negodovanje uređivačkom politikom novina, i kako su rekli »pogodovanjem IDS-u«. Nakon toga njih troje dobili su izvanredni otkaz dok je Chiara Bilić toga pošteđena jer je na porodiljnom dopustu.


Predsjednica Sindikata novinara Hrvatske Maja Sever poručila je kako novinari ne služe glavnom uredniku, ne služe vlasnicima, već služe građanima. »Ima nade, s obzirom koliko vas je danas došlo dati podršku kolegama, da ćemo se zajedno boriti za istinu. Ovim hrabrim ljudima, kolegama novinarima, koji su napravili puno za sve nas, veliko hvala«, zaključila je Maja Sever. 

Foto: Hina