NAPAD SKROMNOSTI I ŠPARANJA: Evo što će Joško Klisović tražiti od Tomislava Tomaševića

NAPAD SKROMNOSTI I ŠPARANJA: Evo što će Joško Klisović tražiti od Tomislava Tomaševića

Nakon što je objavljeno da će novoizabarni predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu imati plaću veću od one gradonačelnika Tomislava Tomaševića i tek oko tisuću kuna manju od premijera Andreja Plenkovića, Joško Klisović obratio se javnosti putem Facebooka.

Istaknuo je kako smatra da predsjednik Gradske skupštine ne bi trebao imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba i dodao da će o tome razgovarati s Tomaševićem, kako bi tražio da se ista korigira.

“Smatram da predsjednik Gradske skupštine ne treba imati veću plaću od gradonačelnika Zagreba, stoga ću na svome prvom sastanku s gradonačelnikom g. Tomaševićem tražiti korekciju odnosno smanjenje plaće.

U sklopu revizije voznog parka Grada Zagreba također ću tražiti da vozilo za službene potrebe predsjednika Gradske skupštine bude primjereno potrebama, a nikako ne luksuznije od onoga kojim se koristi za službene potrebe gradonačelnik Zagreba.

Danas sam proveo drugi radni dan na mjestu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba upoznajući se sa specifičnostima organizacije rada Gradske skupštine i detaljima rada Stručne službe Gradske skupštine.

Plaća predsjednika Gradske skupštine, odnosno osnovica i koeficijent definirani su važećim propisima, a automobil koji za službene svrhe koristi predsjednik Gradske skupštine sam zatekao preuzimanjem dužnosti”, napisao je Klisović na Facebooku.

Foto: Hina