Gradonačelnik Banje Luke na katoličkoj misi na Uskrs: Želi poslati poruke mira, praštanja i suživota

Gradonačelnik Banje Luke na katoličkoj misi na Uskrs: Želi poslati poruke mira, praštanja i suživota

Na Uskrs je u banjalučkoj katedrali Svetog Bonaventure služena sveta misa na kojoj je, prvi put nakon 36 godina, bio i gradonačelnik ovog grada, javio je reporter televizije Nova BH.

Gradonačelnika Draška Stanivukovića vjernici u crkvi su pozdravili pljeskom.

Prvi čovjek Banje Luke je došao na uskrsnu misu kako bi, između ostalog, poslao poruke mira, praštanja i suživota.

Inače, vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić poručio je kako je Uskrs svetkovina nade i odgovor na čovjekovu prirodnu želju za životom, koja je najiskonskija nada čoveka, javlja N1.

Nadbiskup Vukšić je na uskrsnoj svetoj misi u katedrali Srca Isusova u Sarajevu kazao i da je “Uskrs za kršćane praznik nade i izvor njihove radosti”, ali da je ujedno i praznik nade za sve ostale plemenite i dobre ljude pa i za one loše, koji će naći snage i način da se odvrate od svog zlog puta.

“U čovjekovoj naravi ništa nije tako jako kao želja za životom. U istoj čovjekovoj naravi ugrađena je želja da smrt ne bude kraj. To je prirodan osjećaj i želja i u čovjeku se sve buni protiv pomisli da je smrt kraj”, dodao je.

Na kraju je istaknuo da je svetkovina Uskrsa, koja je izraz za zahvalne memorije kršćana, “sjećanje na događaj Isusovog uskrsnuća, što je temelj kršćanske vjere”.

Stanivuković je i čestitao Uskrs katolicima te rekao kako mu je bila čast biti na misi koju je predvodio Frnajo Komarica i odakle je poslana poruka da je Banja Luka grad u kojemu ima mjesta za sve.