Poznati psihijatar: Nisam jedini koji misli da su generali jude. Ali najveći krivac sjedi na Pantovčaku

Poznati psihijatar: Nisam jedini koji misli da su generali jude. Ali najveći krivac sjedi na Pantovčaku

Umjesto sedmorice – sada su šestorica. Umirovljeni general Krešimir Ćosić svoj potpis potpore za pomilovanje bivših šefova UDBA-e Josipa Perkovića i Zdravka Mustača je povukao.

“Njegovo pravo, zašto je to uradio. Mnogi se preplaše odmah”, smatra Pavao Miljevac, umirovljeni general.

Zašto je to učinio, Ćosić danas nije htio pojašnjavati, javlja Dnevnik.hr.

Bivši predsjednik zna što bi učinio sa takvim zahtjevom na svom stolu.

“Ozbiljno bih razmotrio taj zahtjev, jer kažem, riječ je o čovjeku koji je zaslužan za obranu, a moram reći da cijela ta priča sa predajom i načinom kako je postupak vođen nije bila osobito uvjerljiva”, kazao je Ivo Josipović.

Vremena izručenja i lex Perković sjeća se i Jadranka Kosor. Velik dio javnosti tada je bio uvjeren da je svrha takozvanog lex Perković upravo zaštititi Josipa Perkovića od izručenja.

“Ja sam, recimo, tada bila nezavisna zastupnica, samo sam ja uložila amandam. Tako da, naprije oni, pa onda…”, kazala je Kosor.

Da je pomilovanje prije svega politički čin, kaže bivši predsjednik Josipović.

Psihijatar Herman Vukušić, blizak Domovinskom pokretu, kaže da nije jedini koji misli da su generali jude, a prstom upiure u Zorana Milanovića.

“Posve jasno da njegovo podilaženje vojsci, desnici, da je sve to bilo s predumišljajem da dođe do ovoga čina on jer on to mora napraviti jer ima međugeneracijski dug tim struktrurama”, smatra Vukušić, javlja N1.

Iz Ureda predsjednika službenih izjava nije bilo. Kao ni iz SDP-a. Iz HDZ-a, poručuju, temu će komentirati nakon Uskrsa.

Perković i Mustač u Hrvatskoj služe doživote kazne na koje su osuđeni u Njemačkoj 2016.