Grmoja: Nadam se da Kuščević ovaj put neće ukrasti referendum

Grmoja: Nadam se da Kuščević ovaj put neće ukrasti referendum

Saborska zastupnica i kandidatkinja Mosta nezavisnih lista na izborima za Europski parlament Ines Strenja u nedjelju je rekla da će se zastupnici te stranke zalagati za interese hrvatskih građana, a ne raznih političkih grupacija i da Hrvatska bude ravnopravna članica Europske unije, koja će se boriti za svoja suverena prava.

“Želimo pravednu Hrvatsku, koja će biti ravnopravna članica EU , koja će se boriti za neka svoja suverena prava, kao što je isključivi gospodarski pojas, i želimo poručiti da Hrvatska može puno više, posebice što se tiče EU fondova,” kazala je Ines Strenja na predizbornom predstavljanju programa MOST-a u Rijeci.

“Riječani vole svoj grad i zemlju i spremni su boriti se za bolju Hrvatsku, a mi smo tu da budemo njihov glas u EU parlamentu i da pokažemo da je ova zemlja vrijedna borbe,” kazala je

Na novinarski upit o prikupljanju potpisa za refrendum sindikalne inicijative ”67 je previše”, Ines Strenja je kazala da joj je drago da je sakupljeno 600.000 potpisa. Smatra kako je to poruka premijeru Andreju Plenkoviću da narod želi da se o mirovinskoj reformi još jednom progovori. “MOST je podupro ovu referendumsku inicijativu, kao i sve druge referendumske inicijative jer narod mora imati pravo izjasniti se kako zemlja treba izgledati,” naglasila je.

Strenja smatra da mirovinska reforma nije dobra. “Ima tu puno više od dobne granice do 67 godina, možemo mi raditi i do 67, ali sada Hrvati žive tri godine kraće od građana EU, pa možda da ta granica bude niža i od 65 godina. Želimo EU standarde, a tjeramo naše ljude da budu u još neravnopravnijem položaju u odnosu na građane EU,” zaključila je.

Saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja je na pitanje o prikupljenim potpisima za referendumsku inicijativu ”67 je previše” kazao da mu je drago da je inicijativa uspjela. Dodao je kako ćemo imati taj referendum, u kojem ćemo moći čuti stranu za i protiv ove mirovinske reforme.

“Drago mi je da je ova inicijativa uspjela, što god tko mislio o sindikatima, što god tko mislio o ovom pitanju, jer smatram da je direktno izjašnjavanje građana nešto čemu trebamo težiti u hrvatskom društvu. Jedino ako ministar Kuščević ponovno ne pokuša ukrasti referendum hrvatskim građanima, ali mislim da sada ima previše potpisa da bi se to dogodilo,” ustvrdio je Grmoja.