Grmoja otkrio što mu je Stier rekao kada se glasovalo o ponovnom zatvaranju UDBA-inih arhiva: Nikola, mora se preživjeti!

Grmoja otkrio što mu je Stier rekao kada se glasovalo o ponovnom zatvaranju UDBA-inih arhiva: Nikola, mora se preživjeti!

Nikola Grmoja je u Bujici otkrio pravi razlog raskida koalicije s Plenkovićem, istaknuvši da ih je “smetalo otvaranje komunističkih arhiva!”

Most je predložio Zakon o otvaranju komunističkih arhiva kojeg je HDZ bio prisiljen izglasovati zbog lokalnih izbora. Uslijedio je raskid koalicije i nova Vlada s HNS-om i SDSS-om donijela je novi zakon kojim su arhivi ponovo zatvoreni – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji politički tajnik i predsjednik Kluba zastupnika Mosta Nikola Grmoja.

“Nakon izlaska dossiera Zlatka Bagarića, u kojemu se spomnjie Vladimir Šeks kao operativna veza pod kodnim imenom ‘Kolega’, donosen je novi zakon i arhivi su zatvoreni,” rekao je Grmoja te otkrio da je “prije glasovanja sam pitao Davora Ivu Stiera kako može glasovati za takav zakon, a on mi je odgovorio – “Nikola, mora se preživjeti!”

Nikola Grmoja u Bujici je bio prilično oštar i prema šefu HSS-a: “Izjava Kreše Beljaka kojom opravdava udbaške likvidacije je idiotska!”

Nakon nadimka ‘Pajser’, zastupnik Mosta ponudio je još jedan nadimak za Krešu Beljaka: “Mogao bi mu se dati nadimak ‘Arkan’! On je za UDBA-u ubijao naše ljude, a Beljak to opravdava.”

Grmoja nije štedio ni aktualnog premijera s kojim je u Saboru  imao okršaj zbog diplomata Damira Sabljaka, koji je prijavio korupciju u MVP-u, nakon čega je maknut te dodaje da “Plenković štiti muljaže u Ministarstvu vanjskih poslova, jer priprema veliku koaliciju!”

Predsjedanje Europskom unijom za njega je vrh svemira, a Srbiji popušta kod ulaska, ističe Grmoja.