Grmoja pokopao Plenkovićevu “salama” teoriju: Pokazao je koliko je pogubljen, a njegovi suradnici korumpirani

Grmoja pokopao Plenkovićevu “salama” teoriju: Pokazao je koliko je pogubljen, a njegovi suradnici korumpirani

Nikola Grmoja je komentirao Plenkovićevu izjavu o tome kako oporba marljivo radi na demontaži države i to konspirativnom “salama taktikom”.

“Zovu me novinari da komentiram Plenkoviću izjavu o akterima koji navodno rade na demontaži države i to “salama taktikom” kojom je svaki mjesec dana po Plenkoviću druga institucija na tapetu, od HRT-a, DORH-a, HNB-a itd.Ta izjava samo pokazuje razinu pogubljenosti premijera Plenkovića kojem se sad vraća sav nerad, nesposobnost, ali i korumpiranost njegovih suradnika.

Nikakva salama taktika nekih izmišljenih aktera i elemenata nije dovela do aktualiziranja afera. Sjetite se da je aferu DORH-u otvorio Ured EU tužitelja koji je pokazao da je Zlata Hrvoj Šipek u ladici držala predmet protiv Plenkovićeve miljenice Gabi.

A onda smo mi mostovci skupili potpise i doveli Zlatu Hrvoj Šipek u Sabor gdje se zahvaljući pitanjima koja sam joj postavio pokazalo da je lagala i zastupnike i javnost i građane da nije bila upoznata sa slučajem Žalac. Aferu oko imenovanja ravnatelja HRT-a inicirala je upravo Plenkovićeva većina koja je na silu i mimo Poslovnika išla nametnuti Šveba koji je u sukobu interesa jer je poslovao s HRT-om.

Na kraju smo ih zajedničkom akcijom oporbe, ali i aktivnošću našeg zastupnika Nina Raspudića natjerali da ponove sjednicu Odbora za medije kojeg su protuposlovnički održali. Zbog problema s obnovom i odbijanja EK da produlji rok za povlačenje sredstava zadnjih dana se aktualiziralo pitanje potpune nesposobnosti Plenkovićeva ministra Horvata kao i cijele Vlade. Ako neki akteri ruše Plenkovića onda su to europske institucije u kojima je Plenković navodno dobro kotirao.

Pokazuje se da je i tamo drugorazredni ćato i da oni neće žmiriti na krađu EU novca kao što je žmirila glavna državna odvjetnica kao i da neće tolerirati nesposobnost i sporost Plenkovićeve Vlade u povlačenju odobrenih sredstava. S uspješnim referendumom protiv covid potvrda i kompromitiranog Stožera kojeg je pokrenuo Most Plenkoviću je zadan strašan udarac, a sve afere i nesposobnost koja isplivava na površinu samo je posljedica onog što su Plenković i njegova Vlada radili posljednjih godina. Plenkovićev kraj se osjeća u zraku, kao što se u zraku osjeća da će upravo Most biti opcija koja će donijeti toliko željene promjene”, ističe Grmoja

Na fotografiji: Nikola Grmoja i Marija Selak Raspudić

Foto: Hina