Nenad Bakić u sukobu s indexovcem Petrom Stošićem: “Malkice” je pretjerao s klevetama

Nenad Bakić u sukobu s indexovcem Petrom Stošićem: “Malkice” je pretjerao s klevetama

Nenad Bakić komentirao je pisanje indexovca Petra Stošića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zahvaljujem Indexu što je objavio moju reakciju pri dnu članka, ali kako su propustili uvrstiti i reference koje sam stavio, ja ih umećem. Autor Stošić, jedan od mojih najvećih obožavatelja i najvjernijih pratilaca, je ‘malkice’ pretjerao s klevetama, ne znam što mu to treba

“Neistina je da se protivim ‘masovnom cijepljenju’, upravo obratno, puno sam puta pozivao na cijepljenje, pa i analizirao negativne učinke nedostatka istoga:

(Zalagao sam se protiv masovnog cijepljenja djece!)Nisam ni u kom slučaju pokrenuo ikakvu hajku na Faktograf. Upravo suprotno, skrenuo sam pažnju na njihove poslovne prakse koje smatram krajnje štetnima za slobodan protok informacija i izražavanje zajamčeno Ustavom te naveo da ću zaštitu potražiti na sudu, što sam preporučio i drugima koji se smatraju oštećenima.

U demokratskim društvima pravna se zaštita ne smatra ‘hajkom’, upravo obrnuto.K tome ne demoniziram znanstvenike oštromjeraše (što nije pogrdan termin) nego raspravljam s njihovim stavovima i izlažem javnosti njihove kontradikcije i promašene zahtjeve i prognoze.

Zerokovidaše spominjem jer je upravo Index u zadnje vrijeme popularizirao jednoga od njih, Nassima Taleba, i to samo zato jer me izvrijeđao – ne shvaćajući da je upravo zerokovidaštvo bilo razlog tim uvredama”, ističe Bakić koji je nešto kasnije objavio još jedan mali osvrt.

” Vidim da je utjeha nekih novinara kad im koronaške članke na FB zatrpaju negativnim komentarima ili kad suprotni komentar dobije 10-20 puta više lajkova od njihova članka da oni misle da je to bubble, ravnozemljaši, sljedba nečija … isto se događa po svim medijima, pogledajte im zidove.

To je dokaz da neki od tih novinara nisu plaćeni ili nisu više plaćeni, oni zbilja vjeruju u to, žive u nekom svom bubbleu. Nisam mislio da je baš takva deformacija svijesti moguća, kao ni ono za 77 djevica. Ali očito jest.Oni ZBILJA ne razumiju da su ostali na krivoj strani povijesti i pljuju i po svojim čitateljima”, ističe Bakić.

Foto: Hina