Grmoja poručio “suncokretu” Hrebaku: On i Zekanović pokušali su zabiti kolac u srce narodnog referenduma

Grmoja poručio “suncokretu” Hrebaku: On i Zekanović pokušali su zabiti kolac u srce narodnog referenduma

Mostovac Nikola Grmoja komentirao je nastup Daria Hrebaka koji se sada zalaže za ukidanje covid potvrda.

“Hrebak večeras u Otvorenom kaže da je na sastanku vladajuće većine predložio ukidanje covid potvrda.

A prije malo više od mjesec dana u Saboru je upravo Hrebak govorio da je naš referendum o ukidanju covid potvrda parazitiranje na mrtvima. I ne samo to, likovao je da referendum neće uspjeti. Hrebak je tada tvrdio da je Zekanović svojim napadom na nas zabio kolac u srce narodnog referenduma.

Tada sam Hrebaku rekao da će referendum uspjeti, a da je on svojim istupom zapravo samo razotkrio pozadinu Zekanovićeva napada koji nije imao za cilj pozvati ljude na cijepljenje nego po Plenkovićevom nalogu kao i Hrebak pokušati minirati referendum.

Dragi ljudi, nije Hrebak jedini koji će pokušati promijeniti kaput. Oni nemaju druge nego pronaći izlaznu strategiju posebno nakon što im je narod potpisima rekao što misli i o covid potvrdama i o njihovom kompromitiranom Stožeru. Ali džaba im presvlačenje kaputa, sve je zapisano što su govorili! Ne samo ovi iz vladajuće većine nego i SDP i Možemo koji su stali uz Stožer i uz HDZ. Nismo zaboravili i nećemo dati da se zaboravi”, ističe Grmoja.

Podsjetimo, Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a, je u Otvorenom rekao da je na koalicijskom sastanku predložio da se ukinu COVID potvrde.

” Ono što je dobro, premijer nas svakog utorka okuplja i sluša, prijedlozi su uvijek na stolu. Ja sam rekao javno na koalicijskom sastanku, ono što je i Izrael napravio, mislim da Izrael radi dobar posao što se tiče korone, mislim da i mi radimo dobar posao, ali upravo zato što mislim da radimo dobar posao, sad je trenutak, kada imamo 16 tisuća zaraženih, a drastično padaju hospitalizacije, raste nam dio testiranih, ja mislim da nema više ni potrebe testirati.

Čim vam je preko 50% zaraženih u testiranima, nema potrebe. Ja ću sada biti otvoren, uvijek govorim odgovorno, ali pokušavam uvijek govoriti zdravorazumski. Mi moramo razmišljati i o turističkoj sezoni. Nama sad treba da jednostavno ukinemo te COVID potvrde. One su trebale biti donesene kada su bile donesene, sad je vrijeme da se one ukinu, to sam predložio i na sastanku vladajuće koalicije”, rekao je Dario Hrebak.

Foto: Hina