Grmoja: Pozdrav “Za dom spremni” koristili su i HOS-ovci bez kojih Hrvatska ne bi bila slobodna

Grmoja: Pozdrav “Za dom spremni” koristili su i HOS-ovci bez kojih Hrvatska ne bi bila slobodna

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, komentirajući predsjedničinu izjavu kako je pogriješila, rekao je da Most ne zanimaju političari koji mijenjaju stavove ovisno o tome kako mijenjaju savjetnike te je ponovio kako je pozdrav “Za dom spremni” promoviran i kompromitiran u vrijeme ustaškog režima, ali i dodao da je isti korišten od strane HOS-ovaca bez kojih Hrvatska ne bi bila slobodna.

„Nas ne zanimaju političari koji mijenjaju stavove ovisno o tome kako mijenjaju savjetnike, bez stava i bez karaktera. Mi smo ovdje da bismo predstavili program za bolju Hrvatsku, a ta se Hrvatska neće poboljšati ako se budemo konstantno vraćali u prošlost i bavili se ovim temama”, kazao je Grmoja.

Za pozdrav ‘Za dom spremni’ je rekao kako je jasno da je to pozdrav koji je promoviran za vrijeme ustaškog režima i koji je kompromitiran, piše Slobodna Dalmacija.

„Ja sam u više navrata i kao profesor pozivao i navijače i građane da imamo dovoljno lijepih pozdrava kojima možemo iskazati ljubav prema domovini. Isto tako treba jasno reći da je taj pozdrav korišten i od strane naših dragih HOS-ovaca bez kojih ova Hrvatska ne bi bila slobodna”, dodao je Grmoja.

Uvijek je, kaže, skloniji edukaciji nego zabranama dodajući kako je „sam pozdrav neprimjeren za korištenje u javnom govoru”.

Ne zanimaju ga ni razlozi zbog kojih je, kaže, predsjednica promijenila stav.

„Puno problema ima ova država i mi smo danas ponudili svoju viziju bolje Hrvatske i to nam je u fokusu”, poručio je politički tajnik Mosta Grmoja.

Foto: denis Cerić/Hina