Grmoja slavi: Oslobođen je diplomat kojeg su maltretirali HDZ-ovi ministri

Grmoja slavi: Oslobođen je diplomat kojeg su maltretirali HDZ-ovi ministri

Nikola Grmoja je objavio da je Službenički sud oslobodio diplomata Damira Sabljaka svih optužbi. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Upravo je stiglo rješenje Službeničkog suda o oslobađanju diplomata Sabljaka od svih 9 optužbi ministara Pejčinović Burić i Grlića Radmana.

HDZ-ovi ministri su Sabljaka optužili za stegovna djela i udaljili ga iz službe kad im je prijavio prijevare preko kojih su diplomati, povezani s premijerom i šefom HDZ-a Plenkovićem, isplaćivali naš novac u veleposlanstvima u Australiji i SAD-u. Sabljak je strpljivo iskoristio 3 godine postupka pred Službeničkim sudom kako bi razotkrio dokaze koji potvrđuju sumnju da su prijevare zataškali pojedinci u DORH-u – uz pomoć glavnog inspektora Ministarstva, također člana HDZ-a.

Povratkom Sabljaka u diplomatsku službu nećemo prestati s razotkrivanjem istine o svima koji su u ovom slučaju zlorabili položaje, a šefa koruptivne organizacije Plenkovića ćemo zaustaviti u daljnjoj okupaciji državnih institucija”, napisao je Nikola Grmoja.

Foto: Hina