Grmoja traži ispriku od HDZ-a, SDP-a, možemoista i medija: Vodili su harangu protiv nas

Grmoja traži ispriku od HDZ-a, SDP-a, možemoista i medija: Vodili su harangu protiv nas

Zastupnik Mosta Nikola Grmoja napisao je oštar post u kojemu traži ispriku od HDZ-a , SDP-a, možemoista i medija zbog, kako je istaknuo, harange koju su vodili protiv Mosta. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Izrael ukida covid potvrde jer nemaju medicinske ni epidemiološke logike! Hoće li se naći netko pošten među vladajućima, među Možemosima ili SDP-ovcima, među medijima i komentatorima koji će se ispričati nama mostovcima radi harange koju su provodili?!

Hoće li se itko ispričati jer su nas optuživali da parazitiramo nad mrtvima jer smo tvrdili ono što će uskoro postati općeprihvaćen stav, a što je odavno znanstvena činjenica?!

Naravno da neće! Ostaje nada da će građani upamtiti kako se tko ponašao za vrijeme ove krize! Nemojte zaboraviti kako je ljevica bijedno pala i držala ljestve HDZ-u i Stožeru”, ističe Nikola Grmoja.

Podsjetimo, Izrael je jučer zabilježio novi dnevni rekord od 65.259 novih zaraza, a paralelno s time povela se ozbiljna rasprava o ukidanju covid-potvrda. Protiv covid-potvrda koje se u Izraelu zovu zelene propusnice istupio je izraelski ministar financija Avigdor Liberman, prenosi The Jerusalem Post.

Liberman se jučer s premijerom Naftalijem Bennettom i ministrom zdravstva Nitzanom Horowitzom obratio javnosti rekavši da će više od 25 milijuna kućnih brzih antigenskih testova biti distribuirano Izraelcima. Nakon toga se na Twitteru javio o covid-potvrdama, prenosi N1.

“Nema medicinske ni epidemiološke logike u zelenim propusnicama, kako zaključuju mnogi stručnjaci. Ono što postoji je direktna šteta ekonomiji, dnevnom funkcioniranju i, dodatno, značajan doprinos stvaranju panike u javnosti. Radim zajedno sa svim dionicima kako bismo eliminirali zelenu propusnicu i očuvali normalnu rutinu za sve nas”, napisao je.

Pod režimom zelene propusnice koja je trenutno još uvijek na snazi u Izraelu samo ljudi koji su cijepljeni, preboljeli ili testirani prethodnog dana (u zadnjih 72 sata u iznimnim slučajevima) imaju pristup nekim aktivnostima i objektima, i u nekim slučajevima, radnom mjestu.

Sa širenjem omikrona broj onih koji su zaraženi iako su cijepljeni ili već preboljeli virus naglo je porastao.

Foto: Hina