Plenković poručio i otkrio: Pratimo medije, a ne samo intervjue

Plenković poručio i otkrio: Pratimo medije, a ne samo intervjue

Saborski zastupnici ponovo su u klupama i kako to običava krenulo je Aktualnim satom i rešetanjem vladajućih.

“Neću Vas pitati je li Vam se osušilo grlo kada ste morali zvati Ursulu, neću vas pitati zašto je Markov trg još ograđen, kada samo vi vidite terorizam.”, rekla je Marija Selak Raspudić.

“Pitat ću Vas imate li podatak ili okvirni broj koliko je narastao broj zaposlenih u središnjoj i državnoj upravi u zadnje 4 godine?”, upitala je, donosi Jutarnji list.

“Zastupnice, čestitam vam, pratimo medije, a ne samo intervjue. Kao glavna ljubiteljica Milanovića, šutite kad se on brati s Dodikom. Onda je gromoglasna tišina Mostovaca. Ništa, zero, nula….šute….Šta biste vi raskinuli. Jeste li vi raskinuli s Milanovićem? Kada aršini budu isti, onda grakćite”, odgovorio je premijer.

“Što se tiče EU, Hravtska je respektabila članica koja ima na rapsolaganju 25 milijardi eura. To je sigurno zaslugom Mosta”, dodao je Plenković.

“Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više, pitat ću to Malenicu, ali ako ih ima zaposlenih, zaspolenih da država bude bolja i učinkovitija”, kazao je Plenković.

Bulj se javio zbog povrede Poslovnika. “Na četničkim dernecima je bio vaš partner Pupovac. Na tome i dalje inzistirajte.”

Jandroković mu je dao opomenu navodeći da je to bila replika, ne povreda Poslovnika.


Vesna Vučemilović pitala je ministra Zdravka Marića o inflaciji i uvođenju nulte stope PDV-a. “Imate li bilo kakve projekcije i hoćete li uvesti nultu stopu PDV-a i nižu stopu PDV-a i na koje proizvode”, upitala je.

“PDV neće biti zanemaren u našim idućim koracima, koje mjere konkretno – o tome ćemo izvijestiti Sabor i javnost”, odgovorio je ministar.

Davor Dretar postavio je pitanje premijeru u vezi izrade strateškog plana za poljoprivredu i povlačenju sredstava iz EU. Kaže da je EK poslala pismo Hrvatskoj puno kritika zbog loše izrade strateškog plana za povlačenje EU sredstava za hrvatsko selo.

“Trebaju li se poljoprivrednici zabrinuti da će zbog nerada i lošeg plana ostati bez 3,6 milijardi eura i hoće li državni tajnik Tušek snositi ikakvu odgovornost”, upitao je Dretar.

Plenković kaže da je Plan u potpunosti na tragu programa Vlade. “Ministrica Vučković uživa moje povjerenje, ona je odgovorna za sve dokumente”, kazao je premijer.

Dretar je rekao da nije baš zadovoljan odgovorom. “Od istine se ne može pobjeći. Istina je takva da vi, vladajući, gledate na situaciju u RH gledate nekim drugim naočalama iz druge perspektive. Čujemo od vaših članova vlade da je ovdje lijepo živjeti, a pokazatelji su drugačiji. Vidjeli smo što ljudi misle, kad ste se vratili s grudanja u Petrinji.””

Ždrijebom je odlučeno da će prvo pitanje članovima Vlade postaviti Ermina Lekaj Prljaskaj. Postavila je pitanje ministru Gordanu Grliću Radmanu o posjetu premijera BiH. “Hrvatska je dužna štititi svoje državljane izvan domovine, i u BiH. Koliko smo se približili rješavanju pitanja BiH”, pitala je zastupnica. Ministar je hvalio premijerov posjet BiH. Kazao je da bi se na proljeće trebala dogoditi zajednička sjednica Vlade RH i sjednica Vijeća ministara BiH. Govorio je o potrebi zmjene izbornog zakona.

Foto: Hina