Grmoja žestoko kritizirao Tomaševića i Možemo: A je li podržao Škoru?

Grmoja žestoko kritizirao Tomaševića i Možemo: A je li podržao Škoru?

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u Newsroomu je govorio o rezultatima lokalnih izbora. Kazao je kako smatra da su predizborne ankete favorizirale druge političke opcije, dok su nepravedno šikanirale Most i Mostove kandidate.

Govoreći o smjeni smjeni Dijane Zadravec, koja od danas više nije predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice, Grmoja je kazao kako je poziva da se obrati Nacionalnom vijeću za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije s dokumentacijom.

“Pozivam je da nam se javi u Vijeću, s dokumentacijom – ako je ima, jer su ovo teške optužbe, a zbog svega toga ispaštaju i pacijenti. To svakako treba ispitati.

Ministar zdravstva treba rješavati problem lista čekanja i zapostavljanje posla od strane liječnika da bi se radilo u privatnim klinikama”, rekao je Nikola Grmoja.

Kazao je kako oporba ide s opozivima, jer je to jedini instrument putem kojeg se može razgovarati o problemima unutar nekog resora.

“Vili Beroš je izgubiuo konce, problemi u zdravstvu su ogromni. Imali smo problem s aplikacijom, a premijer i vlada nastoje tu temu gurnuti pod tepih. No, jasno je da oni imaju dovoljno ruku u Saboru da sruše tu inicijativu”, rekao je Grmoja.

Neovisno o Srbiji, Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo

Andrej Plenković je danas istaknuo da Vlada radi na analizi ponuda za nabavu vojnih zrakoplova.

“Hrvatska treba raditi na tome da očuva mir sa susjedima, no treba biti oprezan i zaštititi svoje granice i svoje nebo.

Nadam se da na NATO možemo računati, ali bolje je pouzdati se u sebe i svoje snage, te svoje saveznike. Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo. Nije u pitanju samo opasnost s istoka, neovisno o Srbiji Hrvatska treba imati svoje ratno zrakoplovstvo i čuvati svoje granice. Trebamo svakako biti spremni za moguću eskalaciju”, rekao je Nikola Grmoja.

Nismo miljenici medija, Možemo! jesu

Kazao je kako se s premijerom slaže oko toga da Možemo ima veliku potporu medija.

“Kakvu potporu ima Možemo, to je neviđeno. Most je mnogo jača politička opcija, prema broju vijećnika, postojimo od 2013. godine i ni jedna opcija nije uspjela toliko dugo opstati na političkoj sceni, sem SDP-a i HDZ-a. Nimo miljenici medija.

Ankete koje su rađene nekoliko dana prije izbora pokazale su ili da nas je netko namjerno rušio, s obzirom na ostvaren rezultat, ili da je rezultat anketa bio sasvim pogrešan. Birači idu psihološki ka onima koji imaju bolji rezultat u anketama, a i vi ste sučeljavanja radili na temelju anketa.

Most je u sva četiri velika grada ušao u gradske skupštioone, u Dubrovačko- neretvanskoj županiji je druga najjača politička snaga, kao i u Splitsko-dalmatinskoj, Miro Bulj osvojio je Sinj, Božo Petrov ide u drugi krug, imamo još niz kandidata koji idu u drugi krug… Rezultat Mosta je fantastičan, a mediji neke druge opcije guraju kao mlade i svježe. Ne znam po čemu su mladi i svježu, u Saboru su u prosjeku 15 godina stariji od nas, u zagrebačkoj skupštini su 17 godina stariji od nas, ako gledamo prosjek godina. Most je i dalje mlada i svježa politička opcija.

Za vas je vjerojatno Vili Matula svjež kao rosa, koji je bio u Savezu komunista Hrvatske, te je dobio stan tada, a moja generacija kreditima koji traju cijeli život otplaćuje svoje stanove”, rekao je Grmoja.

Nakon Bandića, u Zagrebu opet populist

Škoro kaže da on puni proračun, a da su u Možemo sisači proračuna.

“Činjenica je da nakon što smo imali lijevog populistu u Zagrebu, Milana Bandića, ponovno ćemo dobiti… On je imao ideologiju, potekao je iz Saveza komunista, za gradonačelnika je izabran iz redova SDP-a. Nije da nije imao ideologiju, zna se iz kojeg je miljea došao, a sada imamo lijevog populistu sa zelenim premazom, koji dolazi biciklom na posao. Vjerujem da je većini građana sasvim svejedno kako gradonačelnik dolazi na posao. To je ta iphone- ljevica, eko-lenjinisti, ti trendovi koji su drugdje bili u Europi sada se, nažalost, preslikavaju na Hrvatsku i pokazuju da smo provincija. U Španjolskoj su ih već prokužili, a kod nas tek sada dolazi na meni.

Građani će, nadam se, prepoznati prave vrijednosti – tržišno gospodarstvo, ekonomsku politiku…”, rekao je Grmoja.

Mostovi će birači prepoznati za koga trebaju glasati

Dodao je da su Možemo uspjeli dobiti velik broj glasova jer su građani nagradili njihov aktivizam.

“Ljudima je bilo dosta Bandićeve ostavštine. Oni su bili oporba u skupštini, bili su na mnogim prosvjedima… Ljudi su nagradili taj njihov trud i aktivizam i čestitam im na izbornom rezultatu i uspjehu.

Naši birači razmišljaju svojom glavom i oni su, unatoč anketama, birali Most. Njima upute ne treba davati, oni će prepoznati za koga glasati. Glasali su za Zvonimira Troskota i sada će između dva kandidata izabrati za koga žele glasati. No, mi smo svoj stav o platformi Možemo jasno rekli”, rekao je Grmoja.

Na dodatno pitanje o tome hoće li podršku dati Miroslavu Škori rekao je:

“Da smo Škoru mislili podržati u prvom krugu, to bismo i napravili. Mi smo imali svog kandidata. Nemam prebivalište u Zagrebu i ne bih se trebao petljati u te izbore. Moje srce je na strani moje domovine i Mosta, koji je moja jedina, prva i zadnja politička opcija”, rekao je Nikola Grmoja.