Gubitnik Milinović o telegramu koji je izbornik Dalić uputio Kustiću: Iznenadio me, i ja navijam za Vatrene

Gubitnik Milinović o telegramu koji je izbornik Dalić uputio Kustiću: Iznenadio me, i ja navijam za Vatrene

Ličko-senjski župan Darko Milinović je uoči izbora za Skupštinu županije HDZ usporedio s Real Madridom, koji se bez ikakvog razloga odrekao Ronalda pa onda počeo gubiti. Naravno, Milinović je htio reći da je on taj Ronaldo, ali evo ispalo je drugačije. Ili je HDZ jači od Reala pa pobjeđuje i bez Ronalda ili Darko Milinović nije Ronaldo.

“Nisam se precijenio, sa mnom je HDZ dobivao 55 posto mandata, a sad 35 posto. Ili, ako želite, HDZ je s Ronaldom gledalo 14 tisuća navijača, a sad sedam tisuća. Izgubio je 47 posto biračkog tijela”, kazao je Milinović u Direktu.

Nakon svega, možda donedavni “vladar Like” žali za cijelom situacijom. A do nje ne bi došlo da nije inzistirao na postavljanju svog čovjeka kao ravnatelja u NP Plitvice. Ministar Tomislav Ćorić htio je pak svog čovjeka i na kraju se sve nekako svelo na to da je najbitnije postaviti na poziciju nekog svog, da sve drugo može na listi prioriteta ipak pričekati.

“To nije istina. Kad se odlučivalo tko će biti na listi za Sabor na posljednjim parlamentarnim izborima, rekao sam da ako se u devetoj izbornoj jedinici ona ne promijeni, neću biti na toj listi. Na njoj su bila četiri čovjeka iz Zagreba i nisam se slagao s tim. Pokazao da sam mi je ponos bitniji od stolice”, pravdao se donedavno najjači adut HDZ-a za ličko-senjsku županiju.

A vjerojatno najjači za HDZ uoči izbora bio je onaj telegram podrške izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića. Njome se izbornik odlučio uplesti u političku kampanju, koja na nacionalnoj razini nema nikakvu važnost.

“Iznenadio me, i ja navijam za reprezentaciju”, zaključio je Ličko-senjski župan.

Foto: Denis Cerić/Hina