Gvardijan svetišta Gospe Sinjske skrušeno priznao: Prekršili smo dvije epidemiološke mjere

Gvardijan svetišta Gospe Sinjske skrušeno priznao: Prekršili smo dvije epidemiološke mjere

Gvardijan svetišta Gospe Sinjske fra Ante Čovo kaže kako su se vjernici na današnjem slavlju pridržavali mjera stožera dok se nije “intervenirao onaj odozgo”.

“Od 4 sata do 10 sati sve je bilo u redu. Oko 600 ljudi je bilo u dvorištu, onda smo pripremili za misu za 11 sati, pitao sam hoćemo li ostati vani, hoćemo li odgoditi. Pao je pljusak, mi smo na našu žalost otišli u crkvu, ja sam tada prekršio dvije epidemiološke mjere, distancu i nisu svi imali maske”, rekao je Čovo, javlja Dnevnik.hr.

Gvardijan kaže da je duh proslave Velike Gospe u nutrini, a ne u vanjskom pokazivanju. “Lijepo je proći gradom, lijepo je da svatko sa svoga prozora može pozdraviti Gospu, kleknuti pred nju, ispovijediti se, to je duh pobožnosti i duh slavlja Velike Gospe”, rekao je Čovo te dodao kako su upozoravali starije građane da ne dolaze, jer “mlađarija danas ne misli”, a mogli bi prenijeti virus svojim starijima.

Moto ovogodišnjeg blagdana Velike Gospe je “Gospe budi nam spas” pa su u skladu s time molili za bolesnike, medicinske djelatnike i djelatnike domova i za prosvjetljenje da budemo odgovorni jedni jedni prema drugima, istaknuo je Čovo.

Foto: Miroslav Lelas/Hina