Optužuju ga da negira koronu: Što je zapravo napisao Mislav Kolakušić?

Optužuju ga da negira koronu: Što je  zapravo napisao Mislav Kolakušić?

Hrvatski eurozastupnik Mislav Kolakušić poslao je pismo  svojim kolegama u Europskom parlamentu, žaleći se na zatvaranje zgrade Europskog parlamenta zbog novog izbijanja Covida-19.

Ponovnim zatvaranjem vrata Europskog parlamenta preuzimamo odgovornost za gubitak još deset milijuna radnih mjesta. Naš primjer slijedit će brojne države i građani što će prouzročiti teško zamislivu gospodarsku štetu i socijalnu katastrofu.

Desetine milijuna naših građana odlazile su u brojne ratove da bi očuvale demokraciju. Milijuni su položili svoje živote za slobodu govora i kretanja, a mi zatvaramo vrata parlamenta zbog straha od eventualne prehlade. Pozivam Vas na zdrav razum i da odmah ponovno otvorimo vrata parlamenta i pokrenemo sve uobičajene aktivnosti parlamenta. Nadam se da neće biti prekasno kad shvatimo da se online ne može proizvesti hrana, sagraditi krov nad glavom niti voditi ozbiljna politika. Naposljetku imam obvezu s vama podijeliti jednu za mene nedvojbenu činjenicu. Iako poznajem nekoliko tisuća ljudi, još ne poznajem ni jednu osobu koja je oboljela od bolesti COVID 19″, napisao je  Kolakušić svojim kolegama. 

Tekst je  prenio portal  Euroaktiv  ”koji je u vlasništvu Hanza Medije- Optužio je  Kolakušića da negira koronu.

“Za Kolakušića je ovo otprilike “prehlada”, koja je, da podsjetimo, koštala života više od milijun ljudi širom svijeta. Ali hrvatski europarlamentarac otišao je dalje dodavši “neospornu činjenicu”: “Iako znam nekoliko tisuća ljudi, ne znam niti jednu osobu koja ima Covid-19″. Zanimljivo, naslov teksta je ‘kako možemo birati ovakve zastupnike”, piše Euroaktiv.