Havarija na Atlantiku: Pronađeno tijelo jednog od 11 nestalih mornara

Havarija na Atlantiku: Pronađeno tijelo jednog od 11 nestalih mornara

Bourbon Offshore potvrdio je pronalazak tijela jednog od 11 nestalih pomoraca u Atlantiku.

Bourbon je potvrdio smrt jednog od članova posade Bourbon Rhodea. U priopćenju kažu da je tijelo nestalog mornara prvo uočio jedan od zrakoplova uključenih u potragu nakon čega je tijelo iz mora izvukao jedan od pet brodova koji također sudjeluju u potrazi.

“Obitelj pomorca je obaviještena i zamolila je da se identitet preminulog ne objavljuje”, ističe Bourbon Offshore u priopćenju. Operacija potrage i spašavanja se nastavlja sa značajnim morskim i zračnim snagama francuskih i američkih vlasti, javlja N1.

“Naše misli i molitve su uz njegovu obitelj i voljene. Ova tragedija pogodila je sve zaposlenika Bourbona koji izražavaju svoju potporu obiteljima pomoraca.

I dalje smo mobilizirani u operacijama potrage kako bi pronašli nestale pomorce i htjeli bi izraziti zahvalnost spasiocima, timovima CROSS-a (Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje) i kriznim timovima koji neumorno rade”, izjavio je Gaël Bodénès, glavni izvršni direktor BOURBON korporacije.

Podsjetimo, tegljač Bourbon Rhode koji je bio na putu za Gvajanu, našao se na putu uragana Lorenzo. Počeo je primati more u četvrtak, da bi u kasnijim poslijepodnevnim satima subote potonuo. U nedjelju je pronađena splav s troje preživjelih, dok se za ostalima traga i dalje.

Navedeni tegljač dugačak je 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.

Foto: HRT