HDZ uzvratio Milanoviću: Smiješno je da proziva, posvađao se sa svima, Lex Perković je sramota

HDZ uzvratio Milanoviću: Smiješno je da proziva, posvađao se sa svima, Lex Perković je sramota

Predsjednik stranke Andrej Plenković štiti nacionalne interese i snažno je pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji, odgovorio je HDZ u ponedjeljak na svojoj facebook stranci na objavu predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića, kojem ta stranka poručuje kako je smiješno da upravo on, koji se proslavio izglasavanjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i prije ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, upozorava na navodnu “štetu” koju će Hrvatska trpjeti u EU, prenosi N1.

“Osim što očito nije upućen u pregovore koji se vode na Europskom vijeću, smiješno je da se eto baš Milanović našao upozoravati na navodnu ‘štetu’ koju će Hrvatska trpjeti u EU, a proslavio se izglasavanjem sramotnog Lex Perković koji je Hrvatsku i prije ulaska u članstvo EU posvađao s brojnim partnerima, a osobito s Njemačkom”, stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.

Naglasili su da premijer Plenković, za razliku od Milanovića, štiti nacionalne interese i ima izvrsne odnose s liderima ključnih država EU.

“Za razliku od njega naš predsjednik Andrej Plenković štiti nacionalne interese, ima izvrsne odnose s liderima svih ključnih država EU, a svojim je angažmanom na Europskom vijeću snažno pozicionirao Hrvatsku u Europskoj uniji. A o respektu koji Hrvatska uživa na vanjskopolitičkom planu svjedoči i izbor ministrice Marije Pejčinović-Burić za glavnu tajnicu Vijeća Europe!”, poručuju iz HDZ-a.

SDP-ov kandidat za hrvatskog predsjednika i bivši premijer Zoran Milanović u ponedjeljak je prozvao premijera Plenkovića da “svojim privatnim ponašanjem” nanosi štetu hrvatskim interesima u Europskoj uniji zbog čega će, ističe, po povratku u Hrvatsku morati objasniti čije je interese branio i promicao u Bruxellesu.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina