HDZ optužuje: Škoro ima zadatak odigrati za SDP i Joška Klisovića

HDZ optužuje: Škoro ima zadatak odigrati za SDP i Joška Klisovića

Ivo Sanader je prije izbora 2007. godine poslao legendarnu poruku: Glas za HSP je glas za SDP. I ona se primila, a HDZ je uspio spasiti već skoro izgubljene izbore. HSP je pao na koljena i više se nikada nije oporavio.

Ali zato sad ugroza na desnici stiže od Miroslava Škore i njegova Domovinskog pokreta. Škoro se odlučio kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika. I to nakon što je preminuo Milan Bandić, prije toga je kalkulirao i zaključio i da baš nema previše šansi. Ali smrću ozbiljnog političkog protivnika, karte su se nanovo izmiješale.

Škoro je o Bandiću nakon smrti govorio biranim riječima i došao je jučer na sprovod, očito računajući i na veliku biračku bazu od barem 100.000 glasača koji su uvijek podupirali Bandića u prvom krugu izbora, pišu 24sata.

Nakon što je objavljeno da će se Škoro ipak kandidirati, prvi je reagirao HDZ-ov Ivan Madunić.

On inače vodi državnu Agenciju za osiguranje radničkih tražbina, ali i veliku HDZ-ovu organizaciju u zagrebačkom Stenjevcu. O njemu smo pisali nedavno jer je u državnoj agenciji zaposlio svoje HDZ-ovce iz kvarta. 

– Škoro ima zadatak odigrati za Klisovića kao što je odigrao i za Milanovića. Ovaj put neće uspjeti, i za to Davor Filipović za gradonačelnika Zagreba – napisao je Madunić sinoć na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo i s pravopisnom greškom.

HDZ-ovu kandidatu, relativno nepoznatom Davoru Filipoviću ulazak Škore zaista otežava političku poziciju. Jer na desnici su već i Mostov Zvonimir Troskot i nekadašnja HDZ-ova ministrica Vesna Škare Ožbolt.