HDZ-ov drugi ešalon žestoko uzvratio predsjedniku: Milanović čitavu Hrvatsku drži u talačkoj krizi

HDZ-ov drugi ešalon žestoko uzvratio predsjedniku: Milanović čitavu Hrvatsku drži u talačkoj krizi

Izjave predsjednika Zorana Milanovića o slanju hrvatskih vojnika na istočne granice EU-a su izmišljotine koje rade veliku štetu Hrvatskoj, rekao je u subotu eurozastupnik Tomislav Sokol (HDZ) iznoseći stav stranke.

Na pitanje novinara hoće li hrvatski vojnici ići na istočne granice EU-a, kazao je da je to “potpuno izmišljena teza” koju je izmislio – Milanović.

“Provlači se teza da će hrvatski vojnici ginuti za nekog. To što on govori su potpune izmišljotine. Ovakve izjave rade veliku štetu Hrvatskoj”, rekao je Sokol u izjavi novinarima nakon izbornog sabora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, javlja N1.

Sokol je rekao da je Hrvatska za deeskalaciju krize i da nikada nije govorila o slanju hrvatskih vojnika.

Milanović je u svom istupu početkom tjedna rekao da  Hrvatska “nema ništa” sa sukobom u Ukrajini te da će, dođe li do eskalacije, povući sve “do zadnjeg vojnika“.

“Hrvatska je uvijek bila za to da se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i da se do rješenja dođe mirnim putem. Ovo je samo još jedan način da se napada Vlada RH i šteti ugledu Hrvatske u svijetu”, istaknuo je Sokol.

Po njegovim riječima, postavlja se pitanje na koji način Milanović tu štiti interese Hrvatske.

“Zašto sramoti Hrvatsku u inozemstvu? Izašao je potpuno izvan svih okvira. On čini sve kako bi našu situaciju otežao”, dodao je Sokol.

Na posljednju Milanovićevu izjavu o Ukrajini osvrnuo se i saborski zastupnik Mario Kapulica, član predsjedništva HDZ-a.

“Stavio se na stranu obrane rezultata onih koji su napravili gore od najgoreg i kritizira da je predsjednik hrvatske Vlade ukrajinski agent, ja se pitam – čiji je on agent?”, rekao je Kapulica.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je u petak da nije ukrajinski neprijatelj ni ruski prijatelj, ali i da u izvješćima Europske unije piše da je bivša sovjetska republika korumpirana zemlja te je prozvao premijera Andreja Plenkovića da se ponaša kao “ukrajinski agent”.

Dodao je da Milanović “nije nikakav samostalni organ koji vodi vanjsku politiku RH” te da to nije njegova stvar.

Također je rekao da se tu više ne radi o komunikaciji i da je prošlo razdoblje prilagodbe na Milanovićevu komunikaciju.

“Ovo je sad jedna faza puno ozbiljnija i puno opasnija… u kojoj on želi dovesti čitavu Hrvatsku na pozicije koje nit’ su europske, niti NATO-ove, niti hrvatske”, rekao je Kapulica iznoseći stav stranke.

Po njegovim riječim, Milanović to ne može niti smije raditi.

“Zoran Milanović čitavu Hrvatsku drži u talačkoj krizi”, kazao je.

“On je na samom početku rekao da će biti neutralan, prevario je svoje birače sa svime što je rekao u kampanji i sad radi katastrofalne pogreške”, dodao je Kapulica.

Foto: HDZ