HDZ-ov koalicijski partner: Uskokov optuženik Kovačević slao mi je poluprijeteće poruke

HDZ-ov koalicijski partner: Uskokov optuženik Kovačević slao mi je poluprijeteće  poruke

Saborski zastupnik i član vladajuće većine Dario Hrebak izjavio je u četvrtak u Hrvatskom saboru da je dobio ‘poluprijeteće poruke’ bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića.

“Osobe koje bacaju u kasnim noćnim satima mobitele u Savu ne ulijevaju mi povjerenje da bi trebale svjedočiti o ičemu. Pogotovo u Hrvatskom saboru”, rekao je.

Kazao je da je u srijedu poslijepodne dobio poruke od Dragana Kovačevića, javlja N1.

“Ja sam jučer popodne dobio poluprijeteću poruku od Dragana Kovačevića da će me tužiti za sve ono što je izneseno, a sve ono što sam čitao u medijima kao što ste i vidi, a što je preseno i što je USKOK ustvrdio. Da ne govorimo upravo o ovim bacanjima mobitela pod okriljem noći, da ne govorimo o gotovini, da ne govorimo o nesrazmjeru imovine. Ja smatram da je to nedopustivo. To je njegovo pravo da kazneni progon pokrene protiv mene, ali ja smatram isto tako da je to i pritisak na saborskog zastupnika upravo u jeku cjelokupne ove priče oko Antikorupcijskog vijeća”, kazao je.

Smatra da je nedopustivo da Kovačević pokreće kazneni progon protiv njega, iako je to, tvrdi, njegovo pravo.

“Mogu samo poručiti hrvatskoj javnosti da neću prestati šutiti. I neće me nikakve poruke Dragana Kovačevića zastrašiti – prijetnje odvjetnicima, zabrane govora itd. Mislim da su me građani u Hrvatski sabor izabrali zato da govorim, a ne da se ustrašim ovakvim stvarima. Zato gospodinu Kovačeviću želim puno sreće u dokazivanju nevinosti u kaznenom sudskom postupku. Ja i dalje smatram da USKOK nije neka bezvezna igračka nego da je to ozbiljna institucija i on se nalazi pod teškim optužbama. Smatram da kao takav pod teškim optužbama ne može biti relevantan da svjedoči o ičemu u Hrvatskom saboru”, rekao je Hrebak.

Podsjetimo, Dario Hrebak, predsjednik HSLS-a i gradonačelnik Bjelovara, u N1 Studiju uživo osvrnuo se na prijepore oko najavljenih saslušanja na Antikorupcijskom vijeću vezano uz temu pljačke Ine, poručivši da ne očekuje da je Dragan Kovačević najveća moralna vertikala u ovom društvu.

Dario Hrebak

“Malo me iznenadilo da bi na tom saslušanju glavni protagonist priče trebala biti osoba kod koje su pronađeni novci, keš u vrećama za smeće. Dok se ne dokaže, nevin je, ali ne možemo reći da bi glavna osoba koja će svjedočiti u toj proceduri vezanoj za Antikorupcijsko vijeće trebala biti osoba koja ima dokazani nesrazmjer imovine od 14 milijuna kuna”, rekao je Hrebak dodajući da bi volio da se lopta malo spusti.

“Da sam oporba i stvarno želim raščistiti što se dogodilo u lni, onda bih stavio na vagu hoću li dati prednost gospodinu Grmoji da izvodi show od svega toga i da daje nama vladajućima izliku zašto nećemo to činiti, ili bih to dao matičnom nekom odboru, kojeg vodi gospodin Jakšić iz SDP-a, koji je vrlo inteligentan, osoba s kredibilitetom, a predsjednik je Odbora za pravosuđe i mogao bi o tome raspravljati”, dodao je Hrebak.

Smatra da se oporba nije na vjerodostojan način postavila prema skandaloznim stvarima koje su se dogodile u Ini.

“Ne očekujem da je Dragan Kovačević najveća moralna vertikala u ovom društvu u ovom trenutku. Kako možemo vjerovati osobi koja je pod tako teškim optužbama”, istaknuo je.

Burna jesen pred nama

Ocijenio je dobrim što je doneseni paket mjera malo smirio situaciju u društvu.

“S obzirom na sve što smo prolazili zadnjih mjeseci, poprilično miran prošli i ovaj tjedan. Mislim da je to zatišje pred buru jer mislim da će nas očekivati jako burna jesen s obzirom na sve ovo što se sprema ne samo u Hrvatskoj nego i na razini Europe. Sada možemo malo odahnuti”, rekao je.

Foto: Hina