HDZ-ov načelnik udario biciklisticu pa pobjegao: Dobio je smiješnu kaznu

HDZ-ov načelnik udario biciklisticu pa pobjegao: Dobio je smiješnu kaznu

HDZ-ov načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković, prošle je srijede, 21. rujna, kako se neslužbeno doznaje, skrivio prometnu nesreću udarivši službenim automobilom biciklisticu te pobjegao s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj ženi, piše u utorak Jutarnji list.

Također, o prometnoj nesreći nije obavijestio policiju i Hitnu pomoć, odnosno pričekao njihov dolazak na mjesto nesreće. Iz PU brodsko-posavske potvrdili su da se ta nesreće dogodila, ali bez navođenja imena njezinih sudionika.

Prometna nesreća dogodila se 21. rujna 2022. godine oko 19.40 sati u mjestu Ljupina na ŽC 4157, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom, započeo pretjecati 58-godišnju biciklisticu, međutim kako nije držao dovoljan sigurnosni razmak, osvrtnim zrcalom udario je u ruku vozačice bicikla, javlja Novi list.

Nakon što se to dogodilo, napustio je mjesto nesreće a da nije s ozlijeđenom biciklisticom razmijenio podatke, kao ni obavijestio policiju – doznali smo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

No, kako je biciklistica bila ozlijeđena, sama je potražila liječničku pomoć, pri čemu je utvrđeno da je riječ o lakšim ozljedama, a policija se dala u potragu za počiniteljem. U tome im je pomogla i činjenica da je s automobila Peugeotu 3008 otpao retrovizor kojim je Anđelković zakačio biciklisticu.

Neslužbeno, načelnik Općine Davor dobio je zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Nakon što su otkrili počinitelja, policajci nad Anđelkovićem nisu obavili alkotestiranje pa se to i ne spominje u policijskom izvješću. Doduše, s obzirom na protek vremena od trenutka nesreće do otkrivanja počinitelja, upitno je što bi alkotest pokazao.

Načelnik Davora, koji je i predsjednik tamošnjeg općinskog HDZ-a, jučer je izrazio žaljenje zbog ovog incidenta, piše novinar Jutarnjeg lista Nikola Patković.

Foto: Brodportal