Ako vam nedostaje nekoliko zubi, ne očajavajte. Zubni implantati su široko dostupni, lako se ugrađuju, čak im je i cijena razumna. Saznajte detalje!

Ako vam nedostaje nekoliko zubi, ne očajavajte. Zubni implantati su široko dostupni, lako se ugrađuju, čak im je i cijena razumna. Saznajte detalje!

Nedostaje vam nekoliko zuba i brine vas negativan utjecaj na vaše zdravlje i vaš izgled? Gubitak čak i jednog zuba može biti razoran za ostatak usne šupljine, a također ima i negativne posljedice na oralno zdravlje, ali i društveni život.

Važnost sanacije ispalih zuba

Do gubitka zuba može doći zbog mnogo različitih razloga i jedan je od najčešćih uzroka za posjet stomatologa. Ako vam nedostaje zub, sigurno ste svjesni koliko to utječe na vaš izgled, sposobnost žvakanja, ali i na vaše samopouzdanje. A ako odgodite liječenje zuba, može doći i do ostalih oralnih problema. Zato je ispale zube važno što prije nadomjestiti. Zubni implantati se uz pomoć jednostavnog kirurškog zahvata postavljaju u vašu čeljust i smatraju se jednom od najboljih alternativa za prirodne zube. Zubni implantati ne samo da čine vaš zub prirodnijim već i potpuno zamjenjuju korijen zuba. To snažno utječe na vaše cjelokupno oralno zdravlje, stvarajući stabilnu bazu koja će vaše implantate držati sigurnima bez obzira na sve. Za razliku od drugih rješenja poput proteza koje klize i pomiču se, implantati ostaju stabilni i pružaju savršen izgled normalnih, prirodnih zubi.

Brojne prednosti zubnih implantata

Budući da su zubni implantati izrađeni od titana, keramike ili drugih snažnih materijala, njihovo je raspadanje značajno usporeno. Tako možete očekivati da će vaši zubni implantati trajati i više od 25 godina ako ćete se dobro brinuti za njih. Osim toga, titan i ostali materijali su iznimno lagani što znači da je pritisak na vašu čeljust i oralno tkivo znatno smanjen. Kada su u pitanju druga stomatološka rješenja, ona često mogu utjecati na vaše žvakanje i govor. Zubni implantati se ugrađuju u vašu čeljust baš kao i prirodni zubi, tako da nema potrebe brinuti da će se nešto pomaknuti ili ispasti. I izgovaranje riječi i žvakanje će biti puno lakši zadatak ukoliko se odlučite za zubne implantate. Osim toga, zubni implantati potiču i razvoj oralnog tkiva i kostiju. Naime, nakon ugradnje zubnih implantata će doći do procesa osteointegracije što znači da će zubni implantati srasti s okolnim kostima čeljusti. To će pomoći u zaštiti gustoće vaše čeljusti, ali i smanjiti pritisak na određena područja u ustima. Kada ne zamijenite zube koji su ispali, može doći do pokušaja žvakanja samo na jednoj strani usta, a to će uzrokovati trošenje i uništavanje određenih dijelova vaše usne šupljine. Implantati će vam omogućiti da imate nesmetan pristup cijelim ustima, osiguravajući uravnoteženo i ravnomjerno žvakanje. Uz to će zubni implantat zamijeniti i korijen vašeg zuba što znači da ćete izbjeći propadanje čeljusti i ovješenu kožu na licu.

Najsuvremeniji zubni implantati u Videntis Dental centru

Sve što vam je potrebno za blistav i zdrav osmijeh čeka vas u Videntis Dental centru u samom središtu Zagreba. S obzirom na to da je osnivač dr. Ante Stjepan Vidović znanja i iskustva prikupljao u Švicarskoj i Njemačkoj, u Videntis Dental centru su vam dostupni najkvalitetniji zubni implantati renomiranih svjetskih proizvođača Straumann i Dental Ratio. Keramički zubni implantati švicarske tvrtke Straumann imaju najveću biokompatibilnost od svih dostupnih zubnih implantata na tržištu, a za vas to znači još veći postotak mogućnosti implantiranja.

Uz suvremen i stručan pristup svakom pacijentu, Videntis Dental centar se ponosi i visokim standardima, zato možete očekivati samo vrhunsku uslugu od prvog kontakta do završetka liječenja. Osim toga, Videntis Dental centar je otvoren svakog dana u godini, čak i tijekom praznika i blagdana, kako biste svaki dan na raspolaganju imali vrhunske stomatološke usluge. Uvjerite se sami i naručite se na besplatne stručne konzultacije!