HDZ-ovac kojemu su porasle dionice nakon lokalnih izbora: Moramo se mijenjati u Dalmaciji

HDZ-ovac kojemu su porasle dionice nakon lokalnih izbora: Moramo se mijenjati u Dalmaciji

Rezultate drugog kruga lokalnih izbora za N1 je komentirao potpredsjednik HDZ-a i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je pobjedu osigurao još u prvom krugu.

HDZ prvi put ima i gradonačelnika Osijeka, Ivana Radića.

“Napokon. Još 2014. sam rekao da moramo prestrojiti i pomladiti stranku, promijeniti način funkcioniranja. Pokazali smo dosljednost i opravdali povjerenje ljudi koje smo dobili. Ovo je timska pobjeda, tim ne sadrži samo stranačke ljude, tim je cijela županija, cijeli grad. Taj tim mora napraviti nešto bolje za svoju zajednicu, mi smo samo dobili mandat na četiri godine da opravdamo povjerenje koje smo dobili”, rekao je Anušić.

Komentirao je rezultate stranke u cijeloj Hrvatskoj.

“Pobjednici smo, kako ne bismo bili. Osvojili smo Varaždinsku županiju, to mi je jedna od najdražih pobjeda. Dobili smo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, dobili smo Petrinju. Doduše, izgubili smo Split i Šibensko-kninsku županiju. Problem koji se prije desetak godina dogodio u Slavoniji, sada se dogodilo u Dalmaciji. Treba analizirati, vidjeti što se dogodilo. Stvari se moraju mijenjati, nitko ne može biti primaran u odnosu na stranku”, rekao je Anušić.

Foto: Hina