Unutarstranački izbori u doba korone: Hoće li HDZ-ovci podržati Plenkovića ili će se odlučiti za promjene?

Unutarstranački izbori u doba korone: Hoće li HDZ-ovci podržati Plenkovića ili će se odlučiti za promjene?
10:21

Aktualni predsjednik i kandidat za novi mandat na čelu HDZ-a, Andrej Plenković, glasao je na unutarstranačkim izborima i izrazio uvjerenje u svoju pobjedu.

“Mi smo išli u kampanju vrlo ozbiljno, na tri točke. To smo predstavili našim kolegicama i kolegama diljem županijskih organizacija. Mislim da oni koji su pogledali program vide razliku”, rekao je Plenković.

10:18

Kandidat za predsjednika HDZ-a, Miro Kovač, glasao je na unutarstranačkim izborima. Novinarima je poručio da je uvjeren u svoju pobjedu i da će doći na čelo stranke.

8:11

Članovi HDZ-a će, po načelu jedan član – jedan glas, vodstvo stranke moći birati od osam do 19 sati, a neslužbene rezultate bi Središnje izborno povjerenstvo trebalo objaviti oko 23 sata. Drugog kruga neće biti jer pobjeđuje onaj kandidat koji dobije više glasova.

Bit će otvoreno 585 biračkih mjesta, od čega će njih 566 biti u Hrvatskoj, a 19 u inozemstvu. Birati mogu 210.384 glasača – njih 206.976 u Hrvatskoj te 3408 u inozemstvu. Za to su tiskana 631.152 glasačka listića.

U izbornom procesu sudjelovat će oko 5000 ljudi

Na slici: Plenković prije glasanja oprao ruke dezinficijensom

Foto: Admir Buljubašić/Hina