HDZ-ovi luzeri Herman i Filipović šire lažne vijesti: Evo što su sinoć izmislili

HDZ-ovi luzeri Herman i Filipović šire lažne vijesti: Evo što su sinoć izmislili

‘Nije točno da sam podnio ostavku. To je sve što vam mogu reći’, kazao nam je Nikola Vuković, predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga (ZGH), nakon što su sinoć kasno u javnost tu informaciju plasirali zastupnici HDZ-a u Skupštini Grada Zagreba.

Podsjetimo, oporba zagrebačke Gradske skupštine, u kojoj je HDZ najveća stranka, napustila je skupštinsku sjednicu u trenutku u kojem je na dnevni red došlo izvješće o poslovanju ZGH zbog toga što nitko od članova Uprave Holdinga nije došao kako bi zastupnicima podnio to izvješće, javlja Tportal.

Gradski zastupnik HDZ-a Davor Filipović rekao je i da je gradonačelnik Tomislav Tomašević ‘pokazao vidnu nervozu’ kad su mu postavili pitanja zašto nema članova Uprave Holdinga, a Mislav Herman (HDZ) ustvrdio je kako je to stoga što su, prema njihovim informacijama, Vuković i član Uprave ZGH Ante Samodol dali ostavke.

No, dodao je, gradonačelnik Tomašević to je opovrgnuo i rekao da su razlog njihova nedolaska na sjednicu važniji poslovi koji se tiču fuzije Zagrebačkoga holdinga s tvrtkama o kojima su zastupnici danas glasali.

‘Na sjednici su bili drugi članovi Uprave i o izvješću su mogli govoriti oni. Bio sam do kasno u uredu i imali smo posla oko pripajanja triju trgovačkih društava s javnim bilježnikom i taj posao može obaviti samo predsjednik Uprave’, kazao nam je Vuković.

Riječ je o pripajanju tvrtki Centar i AGM u ZGH te pripajanju Zagrebačke stanogradnje trgovačkom društvu Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo.

Na pitanje ako je on imao posla, zbog čega na sjednici nije bio Samodol, Vuković je kazao kako je Samodol imao ‘zdravstvenih smetnji’ te da je zbog njih izostao sa sjednice.

Upitan zbog čega otkad je stupio na čelo tvrtke nije javno istupao i upoznao javnost s planovima gradskog komunalnog diva, kazao je da je ‘takav dogovor dok se ne dobiju sve potrebne analize’.

Mogu li građani očekivati poskupljenje komunalnih usluga s obzirom na šuplju gradsku blagajnu i činjenicu da su neke tvrtke u sustavu ZGH prošlu godinu završile u debelom minusu?

Vuković ističe da se to zasad neće dogoditi, ali da se određene korekcije očekuju od Čistoće, odnosno u odvozu i prikupljanju otpada.

Tportal je pokušao doći i do Samodola, ali na upite i poruke nije odgovarao.

Foto: Hina

Facebook Comments