HDZ-ovi obrtnici kritiziraju Tomaševića: Je li moguće da želi ukloniti čak 900 terasa?

HDZ-ovi obrtnici kritiziraju Tomaševića: Je li moguće da želi ukloniti čak 900 terasa?

Zajednica poduzetnika i obrtnika HDZ Grad Zagreba poslala je priopćenje u kojemu oštro kritizirao gradonačelnika Tomaševića.

“Ovih dana svjedočimo demontaži nebrojenih terasa ugostiteljskih i drugih objekata (govori se uklanjanju preko 900 terasa!).Naši poduzetnici i obrtnici nalaze se u iznimno dugom, sada i višegodišnjem razdoblju niske poslovne aktivnosti uzrokovane pandemijom korona virusa u kojoj su podnijeli nemalu žrtvu i dali značajan društveni doprinos u interesu svih sugrađana.

Podržavamo i zalažemo se za poštivanje i provođenje svih zakonskih i drugih propisa, ali pokrenimo i mogućnost usklađivanja postojećeg stanja s aktualnim propisima i pravilima Grada Zagreba u što je moguće većoj mjeri. Moramo uzeti u obzir i ulaganja koja su naši ugostitelji imali u terase i tende, a koja nisu mala, a i činjenicu kako su neke ulice doslovno nanovo oživjele zbog poboljšanja kvalitete ugostiteljske ponude.

Svako retroaktivno zadiranje u propise izrazito narušava višegodišnje poslovne planove koje svaki poduzetnik ima.Represivno postupanje nikada nije izbor mudrog upravljanja gradom, a posebno ne represija u tako velikom opsegu prema pokretačima gospodarskih i društvenih procesa.Poduzetnici i obrtnici svojim radom i djelovanjem nezaobilazna su sastavnica i jamci kvalitete života naših sugrađana.

Problematiku nedostatnog parkiranja rješavajmo preusmjeravanjem prometa i povećavanjem garažnih kapaciteta – to su stvarne reforme i jamac za kvalitetniji život naših građana. Oslobađanje nekoliko parkirnih mjesta u području centra Grada nije rješenje – rješenje su garažna mjesta.Razvijajmo centar našeg Zagreba s ciljem očuvanja, ali i podizanja kvalitete života njegovih stanovnika, vodeći računa o poduzetnicima, obrtnicima te pružateljima svih usluga”, ističu u Zajednici poduzetnika i obrtnika HDZ Grad Zagreba.

Foto: Facebook