HDZ pojasnio zašto je potjerao osam članova: Bili su nelojalni, širili su govor mržnje i navijali za Škoru

HDZ pojasnio zašto je potjerao osam članova: Bili su nelojalni, širili su govor mržnje i navijali za Škoru

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba je na prijedlog Predsjedništva Gradskog odbora donio Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv 8 članova Gradske organizacije zbog osobito teške povrede obveze člana HDZ-a propisane Statutom HDZ-a.

Časni sud Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba je odlučio da se članovi protiv kojih je pokrenut postupak bezuvjetno isključe iz stranke jer su širili neprimjerene poruke čiji je sadržaj jednak govoru mržnje, kao i iskazivali nelojalnost HDZ-u te otvoreno agitirali za kandidate drugih političkih opcija, stoji u priopćenju HDZ-a.

Odluka o isključenju nastupila je nakon što se utvrdilo da pojedinci takvim porukama krše Statut HDZ-a te svojom komunikacijom štete ugledu, časti i dostojanstvu Hrvatske demokratske zajednice i svih njezinih članova. Časni će sud pisanu odluku otpremiti u roku od osam dana.

Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba ovim putem naglašava kako načelo unutarstranačke demokracije podrazumijeva pravo izražavanja različitih mišljenja, kao i pravo neslaganja s određenim politika, ali da se unutar stranke, kao i u cjelokupnom društvu, govor mržnje i ne može tolerirati, ističu u HDZ-u.

Iako  nije izričitu navedeno u priopćenju, HDZ  je optužio svoje bivše članove da su  agitirali za Škoru.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina