Hebrang i Rojs podržali Milinovića: Još je znakovitija šutnja Brkića, Stiera i Kovača

Hebrang i Rojs podržali Milinovića: Još je znakovitija šutnja Brkića, Stiera i Kovača

Ličko-senjski župan, Darko Milinović, gostovao je na N1 televiziji i komentirao kampanju za predstojeće izbore u toj županiji.

“Danas mi je dao podršku profesor Andrija Hebrang, čovjek koji prvi put u povijesti nije dobio poziv za Opći sabor HDZ-a. Na to sam posebno ponosan”, rekao je Milinović i dodao da ga je podržao i general  Ljubo Ćesić Rojs. Upitan kako komentira učestale posjete članova Vlade svojoj županiji, Milinović je rekao: “Vlada može permanentno zasjedati do 10.3., kad će doživjeti najgori poraz u svojoj povijesti.”

“Ja sam već sada moralni pobjednik ovih izbora, jer HDZ je u proteklih godinu dana omalovažio sve istinske članove HDZ-a i simpatizere HDZ-a”, rekao je dodajući da mu svakim danom raste popularnost i to ne samo u Ličko-senjskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj.

Zanimljivo je da ministri svakodnevno dolaze u Liku, ali da nekih istaknutih HDZ-ovaca uopće nema u javnosti. Upada u oči da na teren nisu išli konzervativniji HDZ-ovci, poput  Stiera i  Kovača, koji  imaju veliku podršku u tradicionalnoj Lici.  U posljednjih  nekoliko godina na svim izborima bila je istaknuta  uloga zamjenika predsjednika HDZ-a  Milijana Brkića  koji  je znao kako treba mobilizirati članstvo na terenu. Sada se pritajio i čeka izborne rezultate u Lici. Nitko od Plenkovićevih stranačkih oponenata ne komentira kampanju i stanje u HDZ-u, ali se  iz ove “gromoglasne šutnje” može zaključiti  da se izbornom  porazu HDZ-a u Lici ne bi veselio samo Darko Milinović. I neki istaknuti  HDZ-ovci  iz Zagreba bi također otvorili šampanjac.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina