Herman Vukušić: Kako to da su Pavličeku bliže ekstremne ljevičarke Ivana Kekin i Sandra Benčić od hrabre demokršćanke Vesne Vučemilović

Herman Vukušić: Kako to da su Pavličeku bliže ekstremne ljevičarke Ivana Kekin i Sandra Benčić od hrabre demokršćanke Vesne Vučemilović

Poznati psihijatar Herman Vukušić komentirao je previranja u Hrvatskim suverenistima i ostavku Vesne Vučemilović. Kritizirao je predsjednika Hrvatskih suverenista Marijana Pavličeka kojemu su ekstremne ljevičarke bliže od hrabre demokršćanke. Objavu Hermana Vukušića prenosimo u cijelosti.

“Vesna Vučemilović dala je ostavku na sve stranačke funkcije u Hrvatskim suverenistima, uz jasnu deklaraciju svojeg stava da “nikakav savez sa SDP-om i Možemo njoj ne dolazi u obzir”. Predsjednik Suverenista, Marijan Pavliček, prozvao je potom dr. Vučemilović zbog nepoštivanja stranačke stege i predizbornih “antikorupcijskih” obećanja, aludirajući pri tome da će dr. Vučemilović biti jedna od 76 parlamentarnih ruku nove vlade HDZ-a i DP-a.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Otkazana Plava noć u Imotskom: Bilo je prijetnji i uvreda

Štoviše, posve neprilično ju je u tom smislu usporedio sa notornim Zekanovićem.

Marijan Pavliček ili ima jako kratko pamćenje, ili je posvemašnji politički diletant ako je mislio da će hrabra žena poput dr. Vesne Vučemilović koja je protiv svih struja organizirala sjednicu saborskog Odbora za obitelj u cilju zaštite hrvatske djece od eksperimenata promjene spola u veljači prošle godine, sada ići u saveze sa Ivanom Kekin i njoj sličnima, koji su spomenutu sjednicu bojkotirali i pri tome siktali niz uvreda i objeda na račun organizatora i izlagača.

Dr. Vučemilović cijeli svoj prošli mandat predano je posvetila borbi za temeljne demokršćanske i obiteljske vrijednosti, u okviru koje je i putem zaključaka jednog važnog parlamentarnog tijela željela pomoći medicinskoj struci da se postavi granica od 18. godina životne starosti za promjenu spola u Hrvatskoj.

U tome su je spriječili upravo Ivana Kekin, Sandra Benčić, Peđa Grbin i svi oni drugi koji se trenutno nalaze na onoj strani političkog spektra kojem Pavliček (trenutno) inklinira. Pa sada ja pitam tko se tu drži svojih principa, a tko je čisti politički diletant”, ističe Herman Vukušić.

Foto: Hina