Plenković odgovorio na teze domovinca Jurčevića o njegovoj veleizdajničkoj politici: Volio bih vidjeti tu “znanstvenu studiju”

Plenković odgovorio na teze domovinca   Jurčevića o njegovoj veleizdajničkoj politici:  Volio bih vidjeti tu “znanstvenu studiju”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Čakovec i komentirao uhićenja u Ministarstvu kulture te pregovore o sastavljanju većine.  O pregovorima kaže: “Pregovori se nastavljaju ovaj tjedan”. Na pitanje ima li 76 ruku, rekao je: “Načelno da. I više”. 

Na pitanje, je li ta brojka bez manjina, odgovara: “Ne, pripadnici manjina su jasno signalizirali da podržavaju i Jandrokovića za šefa sabora. S nama surađuju već 8 godina. Ako bi se dogovorili s DP-om, tu su još i manjine. Teoretski ako mene pitate, imamo 83 ruku”, napomenuo je.

O Vesni Vučemilović koja je dala ostavku na sve dužnosti u Hrvatskim suverenistima i mogla bi podržati Vladu HDZ-a kaže: “Ona je izborila mandat i može s njim raspolagati kako god želi. Kad ja kažem čuli smo se, ne znači da smo nekoga nagovarali”, kazao je, javlja Dnevnik.

O pregovorima još kaže: 

“Nismo još u fazi okončavanja razgovora već u fazi razgovora. Na nove izbore nećemo ići, dogovorit ćemo se”, dodao je. 

“U Hrvatskoj ima novi sport gdje ove korumpirane stranke, poput SDP-a, vode bitku nakon izbora. Imate Grbina, koji treba dati ostavku, kao što je Bernardić. Imate netjaka i strica, jedan glas više od Bernardića, sad se tu koprcaju kao da nisu izgubili izbore. Ovo nije ni uobičajeno. Mi ćemo zato formirati Vladu, treću. Premostit ćemo zapreke, koji sami sebi ljudi stave. Hrvatskoj treba Vlada, Sabor, normalno funkcioniranje”, kazao je. 

“Umjesto da imamo baražnu vatru na Milanovića, ovaj njegov Grbin nešto glumi. Napravili su nam lakrdiju od izbora. Ugrozili su na neki način regularnost izbora. Mi nismo očigledno dovoljno jasno govorili kakva je druga strana”, napomenuo je. 

“Nisu nikakvi pregovori između Anušića i Plenkovića, rekao je Plenković dodavši da HDZ nije despot, diktatura…”

“To što bi htio netko po staroj taktici…Milanović nije odgovorio na pitanje je li zvao Orban”. 

Na pitanje što na sve kaže Pupovac: “Razgovaramo, ali nema potrebe da sad govorim o tome”. 

“Cunning plan? Mislim da ga prije ima Rowan Atkinson i ekipa nego on”, rekao je Plenković, osvrčući se na Milanovića koji je izjavio da ima lukav plan. 

Osvrnuo se i na izjave Josipa Jurčevića iz Domovinskog pokreta. Novinarka je pitala kako će surađivati Jurčevićem koji ustraje na svojoj tezi da Plenković provodi veleizdajničku politiku. “Zato imamo širu većinu. Čovjeka ne poznam, on je očito negdje znanstveno ustvrdio… Nešto je ustvrdio da me netko poslao. Ne znam. Nisam to čitao. Ja sam postao svjestan toga tek nakon izbora, volio bih vidjeti znanstvenu studiju koju je on napravio pa da vidim koja je to znanstvena metodologija, na temelju kojih izvora, intervjua ili koje literature je on do toga došao. To još nisam uspio razabrati.”

O kaznenoj prijavi koju su iz DP-a podigli ranije protiv njega, Plenković kaže: “Vjerojatno će je povući”. 

Podsjetimo, nedavno je na HRT-u Josip Jurčević nazvao Plenkovićevu Vladu “veleizdajničkom”, optuživši je da “služi globalističkim i velikosrbijanskim interesima”. “Oni su u savezništvu sa strankom koju je osnovao ratni zločinac “, rekao je Jurčević. Optužio je Plenkovića da je primitivno vrijeđao Domovinski pokret.

Nedavno je Jurčević bio gost na podcastu Mrežnica gdje je ponovno izjavio da Plenković vodi globalističku politiku.

“Po ovome što provodi u proteklih osam godina, a možemo reći i u Sanaderovo vrijeme, vrh stranke je apsolutno globalistički. Međutim, evo da se vratimo na problem Istanbulske konvencije … tada je 14 zastupnika HDZ-a ipak bilo suzdržano”, rekao je Jurčević. Voditeljica je pitala bi li HDZ bio manje globalistički da su na njegovom čelu Anušić ili Butković.

“Znajući njihove životopise – nedvojbeno. Na koji ih je način neutralizirao Plenković, o tome bi mogli razglabati. Znanstveno je sve riješeno. U Americi rade eksperimente gdje se vidi da se “bombardiranjem” ljudskih mozgova određenim informacijama u određenom ritmu može izazvati pravu dramu u čovjeku tako da se on počne ponašati protivno svojim vrijednostima i stavovima. Kako u gospodarskom marketingu tako i u političkom postupanju”, istaknuo je Jurčević.

Novinarka ga je upitala znači li to da se Plenković na taj način ponaša prema svojim suradnicima.

“Apsolutno”, odgovorio je Jurčević kojeg je voditeljica zatim ponovno upitala bi li HDZ bio manje globalistički da su na njegovom čelu Anušić ili Butković.

“S obzirom na životopis gospodina Anušića, koji je bio jedan od heroja hrvatske obrane, ne vidim da je on do sada učinio nekakav ovakav grijeh prem hrvatskom suverenizmu”, rekao je Jurčević.

Foto: Hina