HNS na aparatima: Tko će naslijediti Ivana Vrdoljaka koji je doveo stranku na “povijesni minimum”

HNS na aparatima: Tko će naslijediti Ivana Vrdoljaka koji je doveo stranku na “povijesni minimum”

Iako se bori s jednim od najnižih rejtinga u zadnjih desetak godina, Hrvatska narodna stranka priprema se za novu eru, nakon što vodstvo stranke napusti Ivan Vrdoljak koji je sve više okrenut privatnom biznisu.

Na Predsjedništvu HNS-a donesena je odluka o pokretanju kandidacijskog postupka za unutarstranačke izbore u HNS-u, a po njihovom stranačkom statutu, kandidiranje je moguće i samo 72 sata prije održavanja Sabora HNS-a, koji će se održati 19. travnja.

Došlo je vrijeme da novo vodstvo, s novom energijom i novom vizijom preuzme HNS, vodstvo koje će razmišljati o tome gdje će Hrvatska biti 2030. i dalje. Osobno bih volio da bude što više kandidata. Očekujem i veliki odaziv stranačkih kolegica na najviše funkcije u stranci jer sudjelovanje žena i njihova puna participacija u svim društvenim područjima, uključujući i participaciju u procesima političkog odlučivanja i pristupu moći, temelj su razvoja društva. Očekujem da će novo vodstvo nastaviti ni lijevo, ni desno – nego samo naprijed, poručio je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Potporu za kandidaturu za predsjednika od dosadašnjeg šefa stranke Vrdoljaka, kako se čini, imaju Alen Leverić iz HNS-ove tradicionalno jake baze – sjeverozapadne Hrvatske, gdje je predsjednik varaždinske županijske organizacije te Milorad Batinić, šef kluba HNS-a u Saboru, dok kao najizglednija kandidatkinja za zamjenicu predsjednika slovi zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, koja je od 2017. godine i predsjednica HNS-a Osijeka, pravnica koja je ranije vodila Veletržnicu.

Foto: Admir Buljubašić/Hina