HNS-ovac podnio ostavku i poslao poruku Ivanu Vrdoljaku: Zašto se odlučio na ovako radikalan potez

HNS-ovac podnio ostavku i poslao poruku Ivanu Vrdoljaku: Zašto se odlučio na ovako radikalan potez

Predsjednik regionalnog saveza HNS-a za Istarsku te Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju, član nacionalnog Predsjedništva, član Središnjeg odbora HNS-a i član Predsjedništva riječkoga HNS-a Andrej Poropat podnio je ostavku na sve funkcije u toj stranci zbog priloga koji je objavila Nova TV, a koji kompromitira narodnjake zbog očitog sukoba interesa u istarskoj podružnici.

Naime, objavljen je prilog koji se bavio direktorom istarske podružnice HEP-a Zvonkom Liovićem koji je prije dva dana reizabran za predsjednika istarskog HNS-a, koji je svoje zaposlenike poslao na seminar Čarobna 2020. gdje su učili zakonitosti novca te kako zavoljeti sebe, a usput su se i opuštali, meditirali. Voditeljica seminara Kristina Bulešić članica je HNS-a i izabrana je za dopredsjednicu istarskog HNS-a. Izvor Nove TV u prilogu je naglasio da to nije prvi put da direktor Liović isplaćuje novac svojoj kolegici iz stranke Kristini Bulešić, javlja Novi list.

Očito je da je nemoral u vlastitoj stranci koja drži ljestve HDZ-u na državnoj razini dobro iznervirao Poropata kada je odlučio dati ostavku na sve funkcije.

– Uz veliko poštovanje prema većini stranačkih kolegica i kolega, a posebice mojoj ‘riječkoj ekipi’ na koju sam beskrajno ponosan, danas sam definitivno odlučio podnijeti ostavku na sve funkcije u HNS-u.

Naime, i politički i svjetonazorski, ali najviše u odnosu na osnovni sustav ljudskih vrijednosti, više ne mogu pronaći niti jedan razlog da obnašam navedene funkcije. Povod ovoj odluci kulminirao je nakon jučerašnjeg priloga u emisiji Nove tv »Provjereno«. Koristim svoje pravo na izbor da s akterima spomenute sinoćnje emisije od danas ne dijelim niti jednu političku funkciju – naveo je Poropat na društvenoj mreži.

Na pitanje je li ostao član HNS-a, Poropat je odgovorio da jest i da je njegov potez poruka središnjim tijelima stranke da nešto poduzmu, budući da slijede parlamentarni izbori, a sljedeće godine i lokalni izbori, a da je u kontekstu koji je prezentiran u prilogu nemoguće očekivati bilo kakav pozitivan rezultat.

Foto: Edvard Šušak/Hina