Tko će profitirati od štrajka učitelja: Zvijezda prosvjeda vjeroučitelj Marin Miletić podržava Škoru

Tko će profitirati od štrajka učitelja: Zvijezda prosvjeda vjeroučitelj Marin Miletić podržava Škoru

Samo nekoliko mjeseci nakon što je u lipnju 2016., povodom zaustavljanja obrazovne reforme, više desetaka tisuća ljudi na Trgu bana Jelačića prosvjedovalo protiv Vlade u kojoj je glavna stranka bio HDZ, na parlamentarnim izborima je pobijedio – Andrej Plenković.

Dakle, jučerašnji masovni skup na istom mjestu ne mora nužno HDZ-u donijeti političku štetu. Ali, ta je stranka danas ipak, što su pokazali i rezultati izbora za Europski parlament, slabija nego prije tri godine, izgubili su dio birača.

No HDZ-ove dužnosnike ovaj prosvjed nije ostavio ravnodušnima.

– Nije nam ovo trebalo. Morali smo se odmah trebali dogovoriti sa sindikatima, ali u startu se nije dobro procijenilo snage i odnose u društvu. Sada je, kako je…, komentirao je jedan član Predsjedništva HDZ-a.

Iako premijer Plenković upire prstom u SDP, sugerirajući javnosti da se stranka Davora Bernardića i Zorana Milanovića nalazi u pozadini prosvjeda, naši sugovornici u HDZ-u relativiziraju tu tezu. Upozoravaju, primjerice, da riječki vjeroučitelj Marin Miletić, koji je imao jedan od najzapaženijih istupa na Trgu bana Jelačića, nije nikakav ljevičar nego sada podržava neovisnog kandidata Miroslava Škoru, piše Novi list.

Foto: Facebook