Ministru Horvatu nije previše smetala komunistička represija: Zamjera li Kolindi što je napustila rodni kraj?

Ministru Horvatu nije previše smetala komunistička represija: Zamjera li Kolindi što je napustila rodni kraj?

Ministar gospodarstva Darko Horvat komentirao je predsjedničinu izjavu o ‘željeznoj zavjesi’ i nedostatku sloboda u komunističkoj Jugoslaviji. Istaknuo je da on iz svojeg kraja nikada nije htio otići, prenosi N1.

“Sve ono relevantno što je i bitno oko tih izjava rekla vam je predsjednica”.

Butković se ogradio od tih izjava?

“Ja se nemam od čega ograđivati, a mišljenje i riječi kolege Butkovića prokomentirat će vam on sam”.

Jeste li vi živjeli iza Željezne zavjese?

“Ja sam dugo godina živio i još uvijek živim u Donjoj Dubravi, to vam je Međimurska županija, meni najljepši kraj na svijetu. Nikad nisam poželio iz njega otići. Na privremenom sam radu u Zagrebu. Jednog dana, u trećoj dobi, vratit ću se u Donju Dubravu… Ja sam uvijek do sada bio na pravoj strani zavjese.”

Podsjetimo, Kolinda Grabar-Kitarović je, primajući priznanje Fulbright za životno djelo, spomenula nedostatak slobode u komunističkoj Jugoslaviji iz koje je otišla na zamjenu u SAD.

“Ne mogu vam opisati koliko mi večerašnji događaj znači”, kazala je hrvatska predsjednica, istaknuvši da je bila djevojka rođena s “krive strane Željezne zavjese” koja je sanjala druga mjesta na kojima su ljudi imali slobodu izbora, gdje se slobodno moglo govoriti i izražavati svoja uvjerenja, a da se zbog toga ne bude progonjen.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina