Horvatinčić napokon osuđen zbog smrti dvoje talijanskih turista: Hoće li ikada odgovarati skandalozna sutkinja Maja Šupe

Horvatinčić napokon osuđen zbog smrti dvoje talijanskih turista: Hoće li ikada odgovarati skandalozna sutkinja Maja Šupe

Donesena je pravomoćna presuda u slučaju Tomislava Horvatinčića za pomorsku nesreću u kojoj je smrtno stradalo dvoje ljudi. Potvrđena je presuda prvog stupnja od četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

”Obavještavam Vas kako je drugostupanjska odluka u kaznenom predmetu Županijskog suda u Zadru poslovni broj Kž-180/19 koji se vodi protiv Tome Horvatinčića zbog kaznenog djela iz čl. 272. st. 3. KZ/97 donesena i otpremljena strankama”, potvrdio je za N1 glasnogovornik i predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Iako ne otkriva sadržaj presude, doznaje se da je Sud u Zadru potvrdio presudu Općinskog suda u Šibeniku i osudio Horvatinčića na četiri godine i 10 mjeseci zatvora.

Prva dva postupka protiv Horvatinčića vodila je šibenska sutkinja Maja Šupe, koja ga je na prvom suđenju2015. osudila na uvjetnu kaznu, a dvije godine poslije zbog sinkope oslobodila krivnje za smrt dvoje ljudi. Podsjetim, ta je  presuda  šokirala javnost,  pojačala sumnju u nevisnost hrvatskog pravosuđa, ali i otvoreno  dovela u pitanje čestitost i poštenje sutkinje Šupe.

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević rekao je za Dnevnik.hr da još nisu dobili presudu i da su tek prije dva dana dobili zapisnik sa sjednice održane još 11. rujna. Kaže da je presuda donesena nezakonito jer sud mora samostalno odlučivati, a Županijski se sud obratio za pomoć Vrhovnom sudu. Naime, smatralo se da zbog promjene Kaznenog zakona Općinski sud ne smije voditi postupak za djelo za koje je predviđena kazna veća od 12 godina.

Foto: Hina