Horvatinčić tvrdi da ima zloćudnu bolest: Možda nikada neće u zatvor

Horvatinčić tvrdi da ima zloćudnu bolest: Možda nikada neće u zatvor

Tomislav Horvatinčić je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora jer je skrivio nesreću na jedrilici u kojoj su poginuli supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro. Nakon raspetljavanja slučaja, koji traje od 2011., još nije poznato hoće li i kad Horvatinčić ići u zatvor, pišu 24 sata.

Na suđenju je spomenuo kako ima karcinom kostiju i želuca. Išao je, tvrdi, na kemoterapije. To bi mu mogao biti argument na temelju kojeg bi mogao ishoditi odgodu odlaska iza rešetaka. Ako prizdravi, odgoda bi mogla trajati do godine dana. Ako liječnici utvrde da se radi o akutnoj bolesti, možda nikad ni neće završiti iza brave.

Kako to izgleda, može se to vidjeti na slučaju poduzetnika Zdravka Peveca. On je u svibnju trebao otići na odsluženje kazne od još 11 mjeseci zatvora. No zbog bolesti su mu to odgodili za šest mjeseci. Osim niza problema, dijagnosticirani su mu krizno stanje, anksiozno-depresivni poremećaj i disocijativne reakcije.

Naveo je da je došlo do znatnog pogoršanja postojećih kroničnih bolesti za koje, po njegovu mišljenju, nije moguće liječenje unutar kaznionica i zatvora. Pevec je, dok ne donesu novu odluku, i dalje na slobodi, pišu 24 sata.

Foto: Dean Batak/Hina