Hrvatska i Hrvati nisu imali sreće: Izvukli smo tešku skupinu, a navijači će morati putovati do Sjevernog mora. Ništa od Münchena i Stuttgarta

Hrvatska i Hrvati nisu imali sreće: Izvukli smo tešku skupinu, a navijači će morati putovati do Sjevernog mora. Ništa od Münchena i  Stuttgarta

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je protivnike na Europskom prvenstvu Njemačkoj koje se igra idućeg ljeta. Ždrijeb se održao u Hamburgu, a Hrvatska je izvukla Španjolsku, Albaniju i Italiju. Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini B Eura 2024 u Njemačkoj sa selekcijama Španjolske, Albanije i Italijom, odlučio je ždrijeb u Hamburgu, javlja Večernji list.

Hrvatska otvara prvenstvo 15. lipnja u Berlinu sa Španjolskom, 21. lipnja u Hamburgu se sastaje s Albanijom, a  24. lipnja u Leipzigu slijedi susret s europskim prvakom Italijom, javlja Ždrijeb je održan u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie u Hamburgu, koji će uz još devet njemačkih gradova idućeg ljeta ugostiti europsku nogometnu smotru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Torcida ne oprašta: Vrijeđali su sudačkog eksperta HRT-a. Nemoj, Strahonja, da te brige more zašto više ne možeš na more

Euro 2024. počinje 14. lipnja i završava točno mjesec dana kasnije, 14. srpnja, a koje su posljednje tri reprezentacije koje će na Euro, doznat će se nakon play-offa u ožujku.Hrvatska je dobila tešku skupinu, a s tim se slaže i izbornik Zlatko Dalić.

Najteža grupa, ja mislim, igramo protiv aktualnog europskog prvaka, aktualnog osvajača Lige nacija i tu smo mi kao treći na svijetu. Albanija je bila prva u kvalifikacijskoj grupi. Težak ždrijeb, teški protivnici – rekao je izbornik Dalić za HRT te dodao:

– Talijani su europski prvaci i imaju svoju kvalitetu. Albance moram još bolje proučiti, s njima igramo drugu utakmicu, znači možda bude odlučujuća. Nadam se da ćemo za šest mjeseci svi biti zdravi. Cilj nam je proći grupnu fazu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Ja vjerujem u Boga, Isusa Krista. A ovo su mrzitelji Katoličke crkve i hrvatskog

Španjolski mediji nazvali su “skupinom smrti” grupu u kojoj će Španjolska, Hrvatska, Italija i Albanija igrati u lipnju na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj. “Španjolska je upala u skupinu smrti”, izvijestile su sporske novine Marca odmah nakon ždrijeba održanog u subotu. Ističu će španjolska reprezentacija otvoriti skupinu utakmicom s “Modrićevom” Hrvatskom 15.lipnja.

Hrvatska i Španjolska su prije šest mjeseci igrale u finalu Lige nacija, a pehar je završio u rukama Španjolaca zbog boljeg izvođenja jedanaesteraca. Italija je na tom “Final Fouru” zauzela treće mjesto. “Skupina smrti Španjolskoj”, navodi i konkurentski list AS.

Foto: Hina